SerbianEnglish

Kuća slavnih Premijer lige dobila prve “stanovnike”

 Kuća slavnih Premijer lige dobila prve “stanovnike”

FOTO: resources.premierleague.com

Bivši engleski i francuski fudbaler Alan Širer i Tjeri Anri postali su prvi igrači koji su primljeni u Kuću slavnih Premijer lige.

Kuća slavnih najveća je pojedinačna počast koju dodeljuje Premijer liga igračima i slavi talenat i dostugnuća istaknutih profesionalaca koji su igrali u toj ligi od njenog osnivanja 1992. godine.

Da bi bili nominovani, igrači moraju biti penzionisani do 1. avgusta 2020, preneo je Skaj sport.

Širer, bivši napadač Blekburn Roversa i Njukasla, i dalje drži rekord najboljeg strelca Premijer lige sa 260 golova na 441 utakmici tokom 14 sezona.

Osvojio je titulu sa Blekburnom pod vođstvom Kenija Dalgliša u sezoni 1994/95. On je za Njukasl igrao od 1996. do 2006. godine i za tih deset godina postigao je 148 golova i dalje je jedini igrač koji je postigao više od 100 golova za dva različita kluba u Premijer ligi.

“Kada pogledate koji su sve igrači oblikovali Premijer ligu, osećam veliku čast što sam postao deo Kuće slavnih. Sve što sam ikada želeo je da budem profesionalni fudbaler. San mi je bio da osvajam trofeje, da postignem gol na Sent Džejms Parku, da obučem crno-beli dres sa brojem devet… Uživao sam u svakom minutu”, rekao je Širer.

Nakon prelaska iz Juventusa u Arsenal 1999. godine, Anri je dva puta osvajao titulu u Premijer ligi i bio je ključni član tima koji je do trofeja u sezoni 2003/04. stigao bez poraza.

Najbolji strelac Arsenala je rekordna četiri puta osvajao nagradu Zlatna kopačka, a za taj klub je postigao ukupno 175 golova na 258 utakmica.

“Biti primljen u Kuću slavnih zajedno s Alanom Širerom u Kuću slavnih je više nego posebno… Da ste me na početku karijere pitali o ulaska u Kuću slavnih, ne bih vam verovao. Ovo je neverovatna čast”, rekao je Anri.

Uži izbor od još 23 fudbalera koji ispunjavaju uslove da uđu u Kuću slavnih 2021. godine biće saopšteni večeras, od kojih će šestorica biti izabrana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet