SerbianEnglish

Čović govorio o višegodišnjoj licenci Evrolige

Košarkaški region obradovala je nedavno vest da će šampion Jadranske lige biti siguran učesnik Evrolige za takmičarsku 2021/22, da bi nedugo zatim stigle najave o podeli trogodišnjih licenci za Partizan, Budućnost i Cedevitu Olimpiju, mada se još čeka na zvaničnu potvrdu ove informacije.

Crvena zvezda u inicijalnim pričama nije bila pominjana, ali kako stvari stoje na Malom Kalemegdanu intenzivno rade na tome da klub postane vlasnik dugogodišnje licence Evrolige. Da se iza brega kuje nešto zaista veliko potvrdio je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja u klupskom podkastu Pick’N’Talk gde se dotakao raznih tema, ali pre svega klupske budućnosti u elitnom takmičenju i planovima za naredne godine.

“Kada smo krenuli sa Evrokupom i Evroligom, prvo učešće Crvene zvezde u Evrokupu smo izborili Pešić i ja sa Đordijem (Bertomeuom). FMP je imao već dobru saradnju sa Evroligom, ne da bi je igrao, već u smislu organizacije turnira juniorske Evrolige i zato smo i dobili juniorski turnir u Beogradu koji je danas pod Zvezdom i nosi ime Marka Ivkovića, nesrećno ubijenog momka u Istanbulu. Evroliga je tako projektovana da je to firma i njih interesuje profit. To je koncept pa hoćete ili nećete. Ono što je naš cilj u Evroligi bio, to je da dođemo do poverenja. To možete da postignete radom i određenim rezultatima, kontaktima i akcijama. Direktno smo uspeli da dovedemo Fajnal For u Beograd. Naravno mi to ne bismo uspeli bez Grada Beograda i Republike Srbije, tadašnjeg gradonačelnika i sadašnjeg predsednika Srbije. Mislim da je to jedan od boljih Fajnal forova, a to su sve elementi izgradnje poverenja”, kaže prvi čovek Zvezde u razgovoru za Pick’N’Talk i nastavlja:

“Naš konačan cilj je da Crvena zvezda bude ravnopravna u smislu dobijanja dugogodišnje licence. Mislim da će se dogoditi određene transformacije, videli ste da se već razgovaralo o novom formatu Evrokupa. Da li će to otići na 18 ili 20 klubova, da li će to biti prva i druga liga Evrope, videćemo. Ne treba baš mnogo mudrosti da se zaključi da cela firma EKA putuje u tom pravcu. Nama je cilj da tu budemo trajno i suvlasnici i iskreno, zašto bismo to krili, radimo intenzivno na tome. Toga nema bez rada, navijača i dobre organizacije, a mislim da mi sve tri te stvari imamo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet