Šok na Vaskrs: Asano svojevoljno napustio Partizan!

 Šok na Vaskrs: Asano svojevoljno napustio Partizan!

FOTO: FK Partizan

Najbolji fudbaler Partizana ove sezone Takuma Asano odlučio je da svojevoljno napusti klub i jednostrano raskine ugovor.

Igrač se najpre oglasio na društvenim mrežama i napisao kako je završio sa igranjem za crno-bele zbog neisplaćenih zarada.

“Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Nakon što sam se neko vreme mučio, odlučio sam da presečem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da nisam poštovan od strane kluba, koji duže vreme nije isplaćivao moju zaradu na vreme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren na današnji dan. Niko nije ni reagovao na moje molbe”.

“Teško mi je što moram da napustim klub u ovakvim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan deo svoje karijere. Zauvek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu uključujući: Savu Miloševića, koji me je pozvao da se priključim sastavu, Aleksandru Stanojeviću, koji me je uvek podržavao i verovao u mene, mojim sjajnim saigračima i stručnom štabu i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca”, napisao je Asano.

Međutim, Partizan ima drugačiju priču, obavestio je javnost da je Asano zaista napustio klub, ali da će biti tužen jer za to nije imao pravo.

“Fudbalski klub „Partizan“ obaveštava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju. FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima FIFA podneti tužbu protiv igrača usled neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora. Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom”.

“Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uveravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije”, napisao je Partizan na zvaničnom sajtu.

Ukoliko se zaista ispostavi da je klub dugovao igraču, onda neće zaraditi ništa od njegove planirane prodaje narednog leta.

Šta je zapravo po sredi, znaće se vrlo brzo, ali je sigurno da Takuma Asano više neće igrati za Partizan.

3 Comments

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: telesport.rs/2021/05/02/sok-na-vaskrs-asano-svojevoljno-napustio-partizan/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: telesport.rs/2021/05/02/sok-na-vaskrs-asano-svojevoljno-napustio-partizan/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 13509 more Info on that Topic: telesport.rs/2021/05/02/sok-na-vaskrs-asano-svojevoljno-napustio-partizan/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet