SerbianEnglish

Zvezdan Mitrović trener godine Evrokupa

 Zvezdan Mitrović trener godine Evrokupa

FOTO: Eurocup

Zvezdan Mitrović, trener košarkaša Monaka, osvajača Evrokupa i budućeg evroligaša, proglašen je trenerom godine Evrokupa.

Crnogorski stručnjak je u Monaku nasledio Sašu Obradovića, i to se ispostavilo kao sjajan posao za ovaj klub. Mitrović je ove sezone u Evrokupu ostvario 17 pobeda iz 23 utakmice, a u poslednjih 13 odigranih utakmica u ovom takmičenju je na učinku od čak 11 pobeda.

Trenersku karijeru je započeo 1992. godine u klubu Pikadili. Potom je bio pomoćnik trenera u Košarkaškom klubu Budućnost, a nakon toga jednu sezonu vodio budvanski Mogren. Godine 2001. se vratio u Budućnost, ali kao glavni trener. Ipak, već nakon jedne sezone zaputio se u Ukrajinu, gde je od 2002. do 2012. godine vodio klubove Kimik, Krivbas i Budiveljnik. U Kimik se ponovo vratio 2012. godine. Dve godine kasnije potpisao je ugovor sa klubom Azovmaš. Međutim, zbog sukoba u Ukrajini već naredne godine je napustio tu zemlju. U periodu od 2015. do 2018. godine vodio je francuski klub Monako, sa kojim je uspeo da pređe u Prvu ligu Francuske. Osim toga, postigli su istorijski uspeh kada su tri puta zaredom osvojili domaći Kup. Od 2018-2020. godine, Mitrović je bio glavni trener francuskog ASVEL-a, da bi se 2. jula 2020. vratio u Monako i zabeležio istorijski uspeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet