SerbianEnglish

Milenković: U Partizanu svaki poraz boli

Štoper Fiorentine u opširnom intervjuu za klupski sajt prisetio se svojih fudbalskih početaka.

Počeo sam u Žarkovu, gde sam napravio prve fudbalske korake. Sa 13-14 godina sam odradio prvi trening sa Partizanom, gde je moja karijera krenula u ozbiljnijem smeru. Partizan ima jednu od najboljih škola fudbala u Evropi, koja stvara brojne talente. Fiorentina je dobro upoznata sa tim. Brojni Paritzanovi igrači su odlazili u Italiju, posebno u Fiorentinu. Kada sam prešao u Partizan, počeo sam fudbal da shvatam ozbiljnije. Posle akademije nisam puno igrao, često sam bio na klupi i to je umelo da me zabrine. Bilo mi je teško, ali sam verovao u sebe i bio svestan koliko mogu da ponudim i kada nisam igrao to me je pogađalo.

Popularni Bleki istakao je koliko je za razvoj njegove karijere bila važna saradnja sa Ivanom Tomićem.

Posle omladinske ekipe prešao sam u rezervni tim Partizana, Teleoptik, u kojem igrači skupljaju neophodno iskustvo kako bi se potom priključili prvom timu. Proveo sam godinu dana tu, dolazak Ivana Tomića je bio jako važan. Najpre je trenirao U19 selekciju Srbije, a onda je došao kod nas. Pre nego što je stigao igrao sam mnogo, pa sam se bojao da bih dolaskom novog trenera mogao da se vratim na klupu. Ispostavilo se da je njegov dolazak bio ključan u mojoj karijeri. Iz Teleoptika je prešao u Partizan i ja sam ga pratio. Najpre sam odigrao nekoliko poslednjih utakmica u prvoj sezoni i od tada sam postao standardan. Dok sam bio u omladinskoj ekipi bio sam jedan od retkih bez ugovora. Kada je Tomić stigao i otkrio moj talenat, nisam imao ni omladinski ugovor, a kada je on to čuo, odmah me je ubedio da potpišem prvi profesionalni. Bio je to veliki potez sa njegove strane, a ubrzo sam kroz saradnju sa njim video da stvari idu u dobrom smeru, pa sam potpisao i profesionalni ugovor i shvatio da su stvari postale ozbiljnije. Verovao sam u sebe i to me je odvelo u pravom smeru.

Na pitanje kako se nosi s pritiskom, srpski reprezentativac imao je spreman odgovor.

U Partizanu se uvek borite za titulu, svaki poraz vas boli. Bilo je mnogo razočarenja posle poraza. Tako je i u Fiorentini. Igrači su navikli na pritisak, koji je i te kako prisutan u fudbalu. Cilj je da zaboravite na prititisak i setite se zašto se počeli da igrate fudbal, zašto ga volite i uživate da ga igrate. Kada izađete na teren ne smete da razmišljate o pritisku, već da igrate fudbal, a to znači da se dobro zabavite na terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet