SerbianEnglish

Zvezda dobija fudbalsku akademiju u Maleziji

 Zvezda dobija fudbalsku akademiju u Maleziji

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda sklopio je predugovor sa malezijskim diplomatom Muhamadom Amin Dalekom za franšizu Zvezdine akademije u toj zemlji. On je potpisao predugovor sa predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem.

Cilj saradnje je da talentovana deca iz Malezije i još deset nacija mogu da razvijaju svoje fudbalske sposobnosti u akademiji koja nosi ime svetskog prvaka, što čini Zvezdu prepoznatljivom i van Evrope.

Pokušavam da dovedem Zvezdinu fudbalsku akademiju u Maleziju. Naši fudbaleri bi dolazili tu da treniraju jer je skupo da dolaze u Srbiju iz Malezije i Južne Azije, a postoje i prepreke za dobijanje vize. U Maleziji ima dosta talentovane dece koja bi trenirala u Crvenoj zvezdi. Tako da bih ja doveo školu u Maleziju da bi tu mogla da treniraju deca iz Malezije i još deset nacija. O tome razmisljam dve godine i drago mi je što sam ovde i što sam potpisao predugovor sa predsednikom Crvene zvezde“, izjavio je Muhamad Amin Dalek.

Malezijski diplomata obrazložio je i šta mu je sve potrebno za realizaciju projekta.

“Kada potpišemo ugovor sa klubom, potrebno mi je 18 meseci da pronađem partnere i investitore, jer je dovođenje škole skup projekat. To deluje mnogo, možda mi bude trebalo i više vremena, ali mislim da mogu da ispoštujem rok“.

Takođe, objasnio je i koliki bi bio značaj, ukoliko bi došlo do saradnje.

Mi imamo dosta mladih igrača koji bi trenirali u Zvezdinoj akademiji. Živimo u svetu gde su socijalne mreže veoma zastupljene. Kada bi došlo do toga da naši igrači igraju fudbal u Evropi, došlo bi do porasta pratioca na društvenim mrežama. Rečeno mi je da jedan talenat iz Malezije koji trenira u Zvezdinoj omladinskoj školi ima 60. 000 pratilaca. Nadam se da će uskoro i Crvena zvezda biti klub za koji se navija u Maleziji”, zaključio je Muhamad Amin Dalek.

1 Comments

  • … [Trackback]

    […] There you can find 70496 more Information to that Topic: telesport.rs/2021/05/06/zvezda-dobija-fudbalsku-akademiju-u-maleziji/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet