SerbianEnglish

Budućnost u finalu ABA lige

 Budućnost u finalu ABA lige

FOTO: Mornar/Media Pro

Ekipa Dejana Milojevića savladala je drugoj utakmici polufinala ABA lige Mornar u Baru rezultatom 78:92 (20:27, 30:25, 17:27, 11:13).

Start meča nagovestio je da bi ovo mogla da bude utakmica sa velikim brojem poena. Oba tima bila su napadački raspoložena da bi se gosti nešto bolje snašli u samoj završnici prve četvrtine i poneli na odmor sedam prednosti. U ranoj fazi drugog perioda Mornar na krilima Vranješa pravi seriju 9:0 koju prekida Kobs sa linije za slobodna bacanja nakon tehničke dosuđene klupi domaćih. Mornar je definitivno vratio utakmicu u egal do kraja poluvremena, međutim Kobs se pobrinuo da na veliki odmor Podgoričani ponesu prednost – 50:52.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala ekipi Dejana Milojevića. Raznovrsnom igrom u napadu gosti su predvođeni Ridom strpljivo gradili prednost da bi trojkama Dela Valea i Ivanovića u završnici obezbedili sebi 12 poena prednosti pred odlazak na odmor. Ispostaviće se da je to bilo dovoljno za pobedu i ulazak u finale jer je poslednju četvrtinu obeležio spor ritam i podjednako neefikasna igra oba tima.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Kobs koji je ubacio 21 poen, Dela Vale je dodao 17 a Rid 14 uz 9 skokova. U domaćem timu Nidam je ubacio 13 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet