SerbianEnglish

Levandovski na dva koraka od istorije

Poljak u napadu na rekord star 42 godine.

Još dva kola preostala su da se odigraju u nemačkoj Bundesligi. Šampion je već poznat a očekuje nas prava drama u završnici prvenstva kada je u pitanju borba za evropska takmičenja i izbegavanje ispadanja u Cvajtu.

Iako je borba za naslov prvaka rešena, neće fudbaleri Bajerna biti bez motiva u poslednja dva kola. Barem neće Levandovski, a sudeći po tome kakva atmosfera vlada u ekipi Hansija Flika i ostatak tima potrudiće se da mu pomogne da uđe u istoriju tamošnjeg fudbala.

Poljski napadač igra još jednu fenomenalnu sezonu. sa 39 golova ubedljivo je najbolji strelac nemačkog šampionata, iza sebe je ostavio igrače u naletu poput Silve i Halanda koji dele drugo mesto na listi strelaca sa 14 golova manje u odnosu na Levandovskog, pa 32-godišnji centarfor može već da razmišlja o konkurentima na nivou istorije nemačkog fudbala.

Pogled na golgeterske učinke od momenta kada je nemačko prvenstvo počelo da se igra u današnjem sistemu, nakon stvaranja jedinstvene nacionalne lige Zapadne Nemačke, govori da je samo Gerd Miler uspeo postigne više od 35 golova u jednoj ligaškoj sezoni. U sezoni 1972/73 legendarni Nemac postigao je 36 golova, ali je još impresivniji bio sezonu ranije kada mu je 40 prvenstvenih golova donelo zvanje najboljeg evropskog strelca, popularnu Zlatnu kopačku.

Fantastičnim učinkom Levandovski je sebi maltene već osigurao ovo laskavo priznanje, konkurenti iz ostalih liga petice daleko zaostaju. Mesi je za sada na učinku od 28 pogodaka, Ronaldo je postigao gol manje, Mbape je na istom učinku kao i konkurenti Levandovskog iz domaćeg prvenstva (25 golova), takmičenja su pri kraju tako da će Poljak osvojiti svoju prvu nagradu za najboljeg evropskog strelca.

Svakako da Bajernov as neće tu stati i da će u preostala dva kola Bundeslige pokušati da obori rekord legendarnog Gerda Milera te na listu svojih uspeha doda i zvanje rekordera nemačkog fudbala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet