SerbianEnglish

Vučević: Jokić je MVP, ideja o fudbalskoj Superligi nije mi se svidela

Crnogorski košarkaš nema dilemu oko toga ko je obeležio regularni deo NBA lige.

Jokić je MVP. Ma iz kog ugla da se analizira, da li statističkog ili drugih. Možda bi trka za MVP nagradu bila neizvesnija da se Lebron Džejms ili Džoel Embid nisu povredili, jer su takođe bili odlični. Ali, ne možemo da pričamo hipotetički. Ne kažem ovo samo samo zato sam prijatelj sa Nikolom, već jeste zapravo tako. Igra maestralno. Pogledajte koliko je uradio za Denver. Kada su svi mislili da će tim pasti posle povrede za njih važnog igrača Marija, Jokić je izneo ogroman teret, zadržao ekipu u vrhu, tako da nema nikakve dileme ko je MVP.

U velikom intervjuu za Mozzartsport centar Čikago Bulsa dotakao se mnogih tema pa i nedavno pokrenutog i ekspresno okončanog projekta fudbalske Superlige.

Morate da pogledate u istoriju. U pitanju su potpuno dva različita sistema takmičenja, dve različite tradicije. U SAD su praktično od početka pojave sportova bile razne vrste “zatvorenih” šampionata. NBA timovi nemaju podmlatke, već postoje koledž i srednjoškolske ekipe, dok je u Evropi skoro 200 godina potpuno drugačije, posebno u fudbalu. Zato je teško da se jedan sistem premesti sa kontinenta na kontinent. Lično, ideja o Superligi mi se nije svidela, jer gasi san mnogima. Hajde samo razmislite kako bi bilo da je kojim sličajem ranije formirana? Da li bi Zvezda igrala dvaput uzastopno Ligu šampiona? Da li bi izvojevala pobedu budućeg evropskog prvaka na kojoj će stasavati neki novi klinci? Pričam iz ugla ljubitelja fudbala. Tema je prilično kompleksna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet