SerbianEnglish

Radonjić: U problemu smo koji traje mesecima

 Radonjić: U problemu smo koji traje mesecima

FOTO: ABA liga

Finalisti ABA lige, ekipe Crvene zvezde i Budućnosti borbu za trofej Jadranske lige i mesto u Evroligi započeće u nedelju od 18:30 u Pioniru.

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, govorio je o finalnom duelu.

“Stigli smo do završnice ABA lige. Na kraju su u finalu dva tima koja su bila najbolja cele sezone. Na početku se manje-više očekivalo da tako bude. Ono što sam gledao, kasnije sam i učestvovao, ovo je zaista realno finale. U ovom trenutku naš fokus je isključivo na prvoj utakmici i tako posmatram stvari, tako smo se ponašali ovih nekoliko dana koliko smo imali između kraja serije s Igokeom i ovog finala. Budućnost je dosad oba puta bila bolja, pobedila nas u Beogradu i veoma nadigrala u Podgorici i pokazala da ima razloga da budu puni optimizma pred start serije. Ekipa koja ima kvalitet, igraju jako dobro, uigrano, koja je u dobroj formi, vrlo kvalitetno prošla polufinalnu seriju, superiorno. Svesni smo, kao što je rekao Simonović, da nas čeka težak izazov u prvom duelu, ali i seriji. Mi u meč ulazimo ne onako kako bih želeo ili kako sam se nadao da će da bude. Problematika koja traje već četiri meseca i dalje je prisutna. Imali smo jako puno problema u tom periodu, od povreda, pa koronu, uz odsustvo igrača, igranje utakmica sa jako malim brojem igrača u teškim serijama u Evroligi, gde je trebalo da iznesemo žestok ritam, do sadašnjeg trenutka gde je ovo samo nastavak svega toga kroz šta smo prošli“.

Čija je prednost, ako je uopšte ima, to što neće biti pristalica na tribinama, s obzirom na stvari koje su se događale prethodnih godina?

“Jako je teško odgovoriti na to pitanje, jer nisam imao priliku da učestvujem u tim događajima. Doduše, osetio sam na neki način ponešto u duelu u Podgorici. Lično sam maksimalno koncentrisan na teren i to kako da mi što bolje izgledamo u ovom finalu, uz nadu da ćemo odigrati dobro u nedelju, a da dobrom igrom dođemo do pozicije da savladamo Budućnost“.

Da li je iskustvo igranja utakmica praktično na dva dana prednost Crvene zvezde s obzirom na obaveze u Evroligi?

“Što se tiče analize igranja u Evroligi, ono što je karakteristično za ovu sezonu i nas jeste da je ta problematika u poslednjih nekoliko meseci donela to da igramo utakmice u skraćenoj rotaciji, a u ritmu kakav je bio. Bilo je momenata kada smo igrali bez pet-šest igrača, zbog te činjenice je teško reći koliko će takav ritam igranja imati uticaj na ono što sledi i da li će ga uopšte biti. Ostaje da serija pokaže“.

1 Comments

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: telesport.rs/2021/05/15/radonjic-u-problemu-smo-koji-traje-mesecima/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet