SerbianEnglish

Tadić: Važne su emocije koje gajite prema klubu u kome igrate

Kapiten kapitenski. Gostujući u jednom od lokalnih podkasta srpski reprezentativac je objasnio u čemu je tajna Ajaksovih uspeha.

Kada sam došao situacija nije bila tako dobra. Svi igrači su želeli da idu. Posle samo mesec ili dva, svi su bili zadovoljni i želeli su da ostanu. Dejli Blind i ja smo došli kao igrači koji imaju Ajaks u svom srcu. Jako je važno da igrači imaju takve emocije prema klubu u kojem igraju. Mlađarija poput De Jonga, De Lihta i Van de Beka su takođe igrali s takvim emocijama u Ajaksu. Baš zbog toga je sve krenulo nabolje. Počeli smo sezonu s mečom protiv Šturma iz Graca, a ako isti uporedite s poslednjom utakmicom u toj sezoni, napravili smo veliki iskorak. Vera u tim koji smo imali bila je ogromna. Svi u Evropi su pričali o Ajaksu, svi su želeli da igraju u Ajaksu. To je verovatno najveći kompliment.

Kapiten Ajaksa proglašen je za igrača sezone u Erediviziji.

Lepo je osvojiti individualno priznanje, ali najvažnija su ona timska. To je rezultat celog tima. Nagradu ću staviti u posebnu prostoriju koju smo moj otac i ja posebno napravili za te potrebe. Mnogi su zaslužili ovo priznanje, od Blinda, preko Klasena, do Martineza, Alvareza, Gravenberha. Previše nas je koji smo igrali vrhunsku sezonu.

Dotakao se Tadić i svojih radnih navika.

Morate da radite svakodnevno na sebi kako biste ostali fit. Takav sam kao osoba, uvek sebi zadajem nove zadatke i izazove. Željan sam toga da igram što je duže moguće. Savesno govorim o tome svakodnevno, ako preskočiš rad samo jednom nedeljno ili mesečno, nećeš uspeti da postigneš to što želiš. Kristijano Ronaldo je pravi primer kojem treba da teže igrači. Možda je suviše očigledan, ali vidite i sami da sa 36 godina on je i dalje gladan pobeda, trofeja i uspeha, a pritom je u top formi. Za mene su godine samo broj i igraću fudbal dok me god noge budu nosile, a nadam se da će to biti još dugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet