Lučić: Nije realno da se vratim u Partizan

Glasovima navijača, medija, trenera i kapitena timova, Vladimir Lučić je u ponedeljak ušao u najbolju petorku Evrolige.

Ovog leta punim 32 godine, a od početka sam u istom takmičenju. Čast mi je što sam izabran, posebno kad vidim unazad koji su igrači bili u najboljih pet. To je sigurno najveći individualni učinak u karijeri. Ali, mnogo mi je bitnije da da sam pomogao ekipi. To je najveća satisfakcija“, rekao je Lučić za Žurnal

Aluzija na Partizanov sistem je jasna. Taj sistem je nekada odgovarao.

Odgovara i dalje, apsolutno! Ograničen sam u tom smislu još od Partizana. Tako se osećam najprirodnije. Ove godine sam jedan od lidera Bajerna, igramo dobro, pokupio sam i neke individualne nagrade, ali volim da budem ‘iks-faktor’. Da uradim šta god za pobedu.

O odnosu sa sadašnjim trenerom, Andreom Trinkijerijem.

Od samog početka smo izgradili profesionalan odnos gde je pokazao da mi veruje. Njegove motivacione priče više pomažu mlađima koji nisu bili na ovom nivou. Posle prvih nekoliko treninga sam shvatio da će ovo biti dobro. Uhvatio sam sebe kako košarkaški razmišljamo isto. To je sistem za koji ja smatram da je pravi. On je ponavljao nešto što sam prvi put čuo u Partizanu, a posle toga nisam dugo. Energija koju donosi svakodnevno je neviđena. Ne znam da li sam to ikada doživeo. I onda se ta posvećenost lako prebaci na ekipu.

Prethodnih godina se često govorilo o Lučićevom povratku u Partizan.

Nije postojala bilo kakva opcija da se vratim u Partizan. Bio sam u klubu od mladog tima do kapitena. Posle pet godina došlo je vreme da odem. Iako bih voleo da se vratim i završim karijeru u mom klubu, jer bi to bila lepa priča, nije realno. Vratiti se u Partizan čisto da bih bio tu – nema smisla. Crno-beli zaslužuju igrače 100 odsto spremne da pomognu klubu.”

Prati Partizan.

Krivo mi je zbog svega kroz šta su prošli. Imam osećaj da se sada podižu, da Aca Matović radi dobar posao. Superliga će za njih biti teška posle tolikog perioda bez takmičarske utakmice. Plus, idu na Megu koja ima dobar tim, talentovane klince i Gagija (Milosavljevića) koji već pokazuje da može da pomogne. Biće uzbudljiv plej-of.

3 Comments

  • Prvenstveno dobar čovjek! Svaka čast za ovu sezonu a tako treba i da nastavi što se tiče samopouzdanja. Košarkaški je kompletan a i atletski spreman!
    Drag igrač koji igra srcem. Bravo momak

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 92719 additional Info on that Topic: telesport.rs/2021/05/18/lucic-nije-realno-da-se-vratim-u-partizan/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: telesport.rs/2021/05/18/lucic-nije-realno-da-se-vratim-u-partizan/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet