Maljković: Razmišljam dalje od Valensije i Tokija

Košarkašice Srbije spremaju se na Zlatiboru za dva velika takmičenja koja ih očekuju ovog leta.

Naša reprezentacija brani bronzane medalje na kontinentalnoj smotri u Valensiji i Olimpijskim igrama u Tokiju, a danas su se nacionalnom timu priključile sve igračice koje konkurišu za odlazak na pomenute turnire.

– Glavni problem je to što tek danas na raspolaganju imamo sve igračice, a dobar deo priprema je već prošao. Ipak, nema kukanja. Tu smo da radimo, da nadoknadimo sve to i da spremne dočekamo Evropsko prvenstvo. Svesne smo svega što šampionat u Valensiji donosi i zbog toga moramo biti spremne na sva iskušenja koja nas tamo čekaju. Očekuje nas serija pripremnih utakmica koje treba da nam pruže odgovore na brojna pitanja u smislu šta je to što treba da se popravi i na kom elementu u narednom periodu priprema treba posebnu pažnju da obratimo.

Selektorka Srbije u razgovoru za Tanjug ističe da će sastav zavisiti isključivo od trenutnih zasluga, s tim da je dosta košarkašica dobilo priliku da od 15. aprila radi sa stručnim štabom nacionalnog tima.

Svima sam dala mogućnost da prođu prvo uvodni deo u Vizuri i komplet bazične pripreme na Zlatiboru. Moje misli ne idu samo ka Valensiji i Tokiju. Ja gledam mnogo dalje od toga i već sada radim ono što će našoj reprezentaciji koristiti 2024. ili 2028. godine. Što se tiče sastava za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, morate da shvatite jednu stvar – uvek se kod mene mesto u timu zaslužuje kvalitetom, predanim i vrednim radom, odnosom prema timu i dresu koji se nosi. Na svako prvenstvo i na svaku utakmicu uvek ću voditi 12 najspremnijih, 12 “najgladnijih”, onih 12 koje će u datom momentu imati sve one ključne osobine koje dobijaju meč.

2 Comments

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: telesport.rs/2021/05/18/maljkovic-razmisljam-dalje-od-valensije-i-tokija/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 67273 additional Information to that Topic: telesport.rs/2021/05/18/maljkovic-razmisljam-dalje-od-valensije-i-tokija/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet