SerbianEnglish

Manćini objavio preliminarni spisak za Euro!

Juče je saopšteno kako će Roberto Manćini predvoditi reprezentaciju Italije do 2026. godine nakon toga pojavio se preliminarni spisak za predstojeće Evropsko prvenstvo od 33 igrača, ali na konačnom spisku mogu da se nađu 26 igrača, što znači da će 7 otpasti, možda i više ako se Manćini odluči da pozove još nekog, a velike su šanse.

Na toj listi se ne nalazi se Žoržinjo koga očekuje finale Lige šampiona 29. maja, ali nakon te utakmice se očekuje i njegovo ime na spisku, dok se na spisku nalaze dvojica iskusnih Đorđo Kjelini Leonardo Bonući, dok je debitanski poziv dobio i napadač Sasuola Đakomo Raspadori, koji ima svega 21. godinu, ali se nalazi u odličnoj formi.

Čudno je malo što se na spisku nalazi Marko Verati, naime PSŽ je objavio kako je on povređen i da zbog problema sa kolenom je završio sezonu i da ga čeka pauza od četiri do šest nedelja. Pored Veratija od povrede se oporavljaju Leonardo Spinacola Frančesko Ačerbi.

Italijani će pre početka prvenstva odigrati dve prijateljske utakmice, prvu 28. maja protiv San Marina i 4. maja protiv Češke.

Na preliminarnom spisku Italije za Euro se nalaze:

GOLMANIAlesio Kranjo (Kaljari), Đanluiđi Donaruma (Milan), Aleks Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino).

ODBRANAFrančesko Ačerbi (Lacio), Alesandro Bastoni (Inter), Kristijano Biragi (Fiorentina), Leonardo Bonuči (Juventus), Đorđo Kjielini (Juventus), Đovani Di Lorenco (Napoli), Alesandro Florenci (PSŽ), Manuel Lacari (Lacio), Đanluka ManČini (Roma), Leonardo Spinacola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta).

VEZNI REDNikolo Barela (Inter), Gaetano Kastrovili (Fiorentina), Brajan Kristante (Roma), Manuel Lokateli (Sasuolo), Lorenco Pelegrini (Roma), Mateo Pesina (Atalanta), Stefano Sensi (Inter), Marko Verati (PSŽ).

NAPADAndrea Beloti (Torino), Domeniko Berardi (Sasuolo), Federico Bernardeski (Juventus), Federiko Kjeza (Juventus), Vinćenco Grifo (Frajburg), Čiro Imobile (Lacio), Lorenco Insinje (Napoli), Mojze Ken (PSŽ), Mateo Politano (Napoli), Đakomo Raspadori (Sasuolo).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet