SerbianEnglish

Stanković: Zvezda ti daje zahtevan put, svaki dan je novo dokazivanje

 Stanković: Zvezda ti daje zahtevan put, svaki dan je novo dokazivanje

FOTO: Star sport

Trener crveno-belih zahvalio se klubu, igračima i stručnom štabu nakon što je zvanično produžio ugovor.

Osećam se jako ponosno, ali ovo ne bih mogao da uradim sam. Moralo je mnogo kockica da se složi. Pre svega moram da se zahvalim klubu na šansi, potom strpljenju kada sam ja u pitanju. Ne bih uspeo bez zlatnih momaka i stručnog štaba, bez medicinskog tima. Mnogo toga smo prošli tokom ovih godinu i po dana. Bez svih koje sam nabrojao, ovaj produžetak ne bi bio ovako lep.

Na najbolji mogući način 42-godišnji strateg otklonio je sumnje koje su postojale po dolasku na klupu šampiona Srbije.

To je sve proces, dug proces. U ovom klubu moraš da se boriš i dokazuješ. I to navijač Crvene zvezde zna da prepozna. Oni su me prepoznali kao klinca igrača, i sada drugi put. Bilo je mnogo znakova piitanja kada sam došao, da li ću sagoreti ili pregoreti. Zvezda ti daje zahtevan put. Svaki dan je novo dokazivanje. Žao mi je što Marakana nije uspela da nam pomogne. Igrali bismo još bolje. Jedva čekam da se navijači vrate i aplauzom dočekuju momke.

Nakon ovakve sezone, očekivanja su još veća za narednu.

Ja sam bio u prednosti, bio sam u ovom klubu. Znam šta je Zvezda, gde mora da bude? Pre godinu dana smo izašli, i stavili pred nas ozbiljne ciljeve. Svestan sam da je to jedan ciklus, uskoro ulazimo u nove zahteve. Navikao sam da radim i igram pod pritiskom, Zvezda me je naučila kako je pobeđivati. Biće i teško u narednom periodu, ne može stalno da bude lepo. Ali mi ne znamo koliki je potencijal ove ekipe. Sigurno je da ćemo i dalje dizati lestivcu.

Navijače će pogotovo obradovati sledeće reči.

Ne bih potpisivao da ne mislim da radim dugo u Zvezdi. Ali ja sam realista. U fudbalu može svašta da se desi. Nema novca koji bi me opstavio u Zvezdi, ako ne vidim da postoji projekat. Isto tako ne postoji novac koji bi me odvukao od Zvezde. Logično je bilo da neko prepozna sve ono što smo radili.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet