SerbianEnglish

Tadić: Mogao sam da pređem u Barselonu, ali…

Mnogi su osudili njegov potez kada je iz Premijer lige prešao u Erdeviziju, onda je prošlog leta ima ponude mnogo boljih i jačih timova, ali Dušan Tadić je ostao veran svom Ajaksu u kome je osvojio dve titule prvaka Holandije, igrao polufinale Lige šampiona, a zatim dobio i Zlatnu kopačku u tamošnjem fudbalu.

U intervju za holandsi Telegraf, Tadić je otkrio kako je mogao da pređe u Barselonu, ali njegov klub iz snova je Ajaks: “Prilika (da pređe u Barselonu) je bila tu prošle godine, ali nisam otišao. Ovo je moj klub i uradiću sve za njega. Odluka da dođem u Ajaks je najbolja u mom životu. Uvek je bio moj klub iz snova, zbog filozofije, veličina koje su igrale ovde, istorije, navijača. Ajaks je najlepši od svih”

Takođe je spomenuo i Andrea Onanu koji je suspendovan zbog toga što je pao na doping testu, pa je onda prvi golman postao iskusni 38-godišnji Marten Stekelenburg, dok je Tadić izjavio: “Svi smo uz Onanu. Žao mi je što mu se to desilo, ali nadam se da će se uskoro vratiti. Jak je on momak. Ali imamo i sada neverovatnog golmana, najboljeg u Holandiji… Kad treniraš sa njim shvatiš koliko je teško dati mu gol. On je kao Edvin van der Sar: Što je stariji, to je bolji. Kao vrhunsko vino”

Tadić je još jednu sezonu u Amsteradmu odigrao na visokom nivou, ove sezone je zabeležio 14 golova i upisao 18 asistencija, što je fenomenalan učinak, pravi mađioničar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet