SerbianEnglish

Dobrić: Mi smo tim koji veruje u sebe

 Dobrić: Mi smo tim koji veruje u sebe

FOTO: Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Junak pobede u drugoj utakmici finala ABA lige pohvalio je gostujući tim.

Vredna druga pobeda u finalu, na prvom mestu zato što smo što smo odbranili naš teren. Već u najavi ovog finala znali smo da nas čekaju izuzetno teške utakmice i sve viđeno do sada samo je potvrdilo ta očekivanja. Izuzetno kvalitetna ekipa Budućnosti, fizički zahtevne utakmice u kojima smo do sada pokazali veliku energiju i borbu i tako moramo da nastavimo.

Dobrić je najpre pokrenuo drugu veliku seriju crveno-belih nakon što se Budućnost vratila u meč.

Nije bilo lako u tim trenucima, ali nije bilo ni grča. Mi smo na prvom mestu tim koji veruje u sebe i ono što radi sa trenerom Dejanom Radonjićem i stručnim štabom. Odigrali smo u tim trenucima vrlo čvrsto, izuzetno borbeno i svako je dao svoj deo što i jeste suština tima. Pronašli smo na kraju način… Neko je postizao poene, neko je dao svoj doprinos kroz skok, blok, dobru kretnju. Drugi su odradili veliki posao u odbrani, svako je ugradio svoj deo i na kraju smo došli do pobede, koja je ponavljam, važna ali ovo je tek druga u seriji.

Zasluge za svoje dobre partije momak iz Knina pripisuje treneru Radonjiću.

Imam samopouzdanja, ali se trudim i želim da pomognem timu zaista na bilo koji način. Mi smo tim i to je to. Trener Dejan Radonjić mi je mnogo pomogao, igram sa ogromnom željom da doprinesem pobedama Crvene zvezde. Jednom će to biti kroz poene, drugi put dobru odbranu, ili na bilo koji način koji može da pomogne da ispunim zadatke trenera i da dođemo do pobede. Kao što to rade svi momci u ovoj finalnoj seriji.

Serija se seli u Podgoricu.

Moraćemo da odigramo duplo bolje nego u Beogradu. Ponavljam, prve dve utakmice su pokazale da se u finalu nalaze dve ekipe koje su pokazale puno u regularnom delu sezone i da se sa pravom bore za trofej. Budućnost je u utorak uveče uspela da se vrati iz velikog minusa i potpuno preokrene utakmicu čime je pokazala još jednom veliki kvalitet. Nema tu mnogo filozofiranja, nadam se kompletniji nego u Beogradu, moraćemo da odigramo izuzetno dobru i čvrstu utakmicu, ako želimo da dođemo do nove pobede. Ove dve pobede jesu vrlo važne zato što imamo i dalje tu prednost domaćeg terena, ali novi izazovi slede

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet