SerbianEnglish

Vesterman: Sanjam da ponovo obučemo crno-belo

U moru inostranih igrača koji su nosili crno-beli dres, Leo Vesterman zauzima posebno mesto u srcima navijača Partizana. U intervjuu za Maxbet sport, Vesterman je između ostalog govorio i o klubu u kome je ostvario svoj san.

“Bio sam prvi igrač iz Francuske koji je igrao u Srbiji. Sećam se priče tada od mnogih kako pravim grešku što odlazim u Srbiju. Govorili su mi da nije sigurno, kao da će nešto loše da mi se desi. Ipak niko od njih nije shvatao koliko sam želeo da zaigram za Partizan. Ta ljubav je krenula još kad sam imao 15 ili 16 godina. Žofri i ja kao klinci u akademiji gledamo utakmicu Partizana. Na terenu Veličković, Tripković, Tepić, ostali smo oduševljeni i od tada sam želeo da igram za Partizan. Nekima je bio san da budu u NBA ligi, ali za mene je Partizan bio NBA i drago mi je što sam ispunio taj san. Danas imam ćerku i sina, zovu se Mila i Milan, srpska imena. Toliko sam zavoleo Srbiju da je postala deo mene, a očigledno su i navijači prepoznali to kod mene pa me i dalje pominju u pozitivnom svetlu. Srbija će za mene uvek da bude druga kuća, kao i Partizan“. rekao je Vesterman

Leo ističe da je doživeo puno lepih momenata dok je nosio crno-beli dres.

“Naravno da su titule ostale u pamćenju, osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva, ali posle ovoliko godina čitav proces u Partizanu je najupečatljiviji. Taj put koji smo prešli od dece do ekipe koja osvaja titulu. To je nešto neverovatno. Sećam se da smo gubili od Crvene zvezde na početku sezone ubedljivo, pa je onda Dule organizovao treninge u zoru. Koliko smo samo trenirali, ali eto na kraju smo postali šampioni i svi smo napravili odlične karijere. Pogledajte samo imena iz tog tima, svi su fantastični igrači”.

Francuski igrač je izrazio želju da svi jednog dana ponovo obuku crno-beli dres.

Sanjam da se još jednom svi okupimo, barem na jedan meč. Neka to bude humanitarna utakmica, ali da svi još jednom obučemo crno-beli dres i zaigramo kao nekada. Baš bih to voleo, a verujem i svi ostali”. – zaključio je Vesterman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet