SerbianEnglish

Konte: Kome posvećujem titulu? Samom sebi

Nakon proslave titule do koje je Inter stigao uz mnogo muke, trener Neroazura dao je zanimljiv odgovor na pitanje kome posvećuje titulu.

Kome posvećujem titulu? Iskren da budem, samom sebi! Svestan sam da je u protekle dve godine bilo sve samo ne lako. Morao sam da izvučem sve iz sebe. U pojedinim trenucima su se sumnje povećavale, čak i u mene, ali sam sve prevazišao, pa je ovaj trofej pokazatelj koliko smo zaista bili dobri. Čak i ja. Svako od nas bi trebalo da se vrati korak nazad i sagleda gde smo bili pre dve godine, na početku procesa zamišljenog kao trgodidišnji projekat, s ciljem da vratimo Inter na vrh italijanskog fudbala, sa zapaženom ulogom u Evropi. U Seriji A smo uspeli, stvaranjem retke empatije između fudbalera i članova stručnog štaba. Ovaj projekat bi trebalo da se nastavi, ali to je pitanje na koje bi odgovor trebalo da ponude čelnici kluba.

Dani pred nama odlučiće o Konteovoj sudbini na klupi italijanskog šampiona.

Što se nas tiče, entuzijasti smo i želimo da nastavimo posao. Samo, kad imate vrhunskog trenera, onda on zahteva vrhunski projekat. Pordaja ključnih igrača može iz korena da promeni odnos snaga, međutim, na klubu je da razjasni šta želi. Ne znam ni da li su zakazani sastanci, jasno je samo da će klub odrediti svoju sudbinu. Naredni dani biće odlučujući.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet