SerbianEnglish

Pančev: Regionalna liga bi doprinela razvoju fudbala na ovim prostorima

 Pančev: Regionalna liga bi doprinela razvoju fudbala na ovim prostorima

FOTO: BBC

Legenda jugoslovenskog fudbala zalaže se za osnivanje regionalnog takmičenja.

– Neću više ni da pričam o tome. Razočaran sam što mnogi fudbalski asovi imaju negativan stav o tome. Ne znam zbog čega, ali ja mislim suprotno. Regionalna liga bi u velikoj meri doprinela razvoju fudbala na ovim prostorima. Ako bi bila dobro organizovana, pa ne moramo mi da je pravimo. Neka to uradi UEFA, ako treba. Ako postoji sumnja u nekog od sudija iz bilo koje države, da će da sudi u nečiju korist – ta sumnja će uvek da postoji. Onda neka dovedu nekoga iz Bugarske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije… Šta je to, od Beča do Skoplja treba sat vremena avionom? Najvažnija je volja i da se shvati da će ta liga da donese samo dobro. Svako od nas bi radio nešto što će da donese boljitak. A ne da, radi reda, samo uzima platu.

U velikom intervjuu za Meridiansport Pančev je istovremeno rezigniran negativnim stavom prema regionalnoj ligi ali i skorašnjom temom evropskog fudbala, idejom Superlige.

– Kvalitet je opao, jer se koncentracija dobrih igrača svela na četiri-pet evropskih klubova. To nije dobro. Najbolji primer je Superliga. To je zlo za fudbal, kao što su mnogi rekli. To ne sme da se dozvoli. Šta treba? Da pravimo privatnu predstavu u privatnom pozorištu? Da naprave privatnu ligu? Ima tu nekih stvari koje postoje godinama i ne treba da se menjaju. Treba održati tu tradiciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet