SerbianEnglish

Terzić najavio nova velika pojačanja!

 Terzić najavio nova velika pojačanja!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će imati možda i najveći letnji prelazni rok u svojoj istoriji.

Dragović je već stigao, Kolarov je dogovoren, ali crveno-beli se tu neće zaustaviti, što je potvrdio i generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić.

Nećemo govoriti o imenima pre nego što realizujemo transfere, ali nesporna je naša želja da dovedemo Aleksandra Kolarova. Mnogi su bili skeptici i kada je u pitanju Aleksandar Dragović, fudbaler koga je Leverkuzen platio 21 miliona evra, pa smo uspeli. Iskusni igrači donose rezultat, ali to neće uticati ni na razvoj naših mladih igrača, rekao je Terzić na konferenciji za medije u Beogradu.

Na pitanje da li su Aleksandar Prijović i Marko Arnautović na spisku želja, Terzić je kroz osmeh rekao.

“Na dobrom ste putu, radimo na tome”, poručio je Zvezdin direktor. Zvezda, prema Terzićevim rečima, ima sportski, poslovni i infrastrukiturni cilj i već sedam godina realizuje ono što se obeća na Skupštini.

“Sportski cilj je grupna faza UEFA i titula.To je ono što Zvezdi obezbeđuje finansijsku stabilnost. Četiri miliona dobijamo od Gasproma, 1,2 miliona od Telekoma, u slučaju da uđemo u Ligu Evrope imamo 10 miliona, u slučaju Lige šampiona 20 miliona, četiri do pet miliona od ulaznica, 10 do 15 miliona od transfera”, istakao je Terzić.

“Majsku nagradu kao najbolja sportska organizacija u Srbiji, društvo i zemlja su prepoznali šta je Zvezda sve uradila. Porasla je, vratila se na veliku scenu, mapu i svi rezultati nisu slučajni. Najteže je ponavljati se. Vrednost kluba je porasla u svim segmentima, od ugleda, rezultata, koeficijenata, infrastrukture, igrača… Kada smo ga preuzeli 2014. bio je na 210. poziciji, a danas je među 50. u Evropi. Ne znam koja još kompanija firma u Srbiji je 42. u svojoj branši, a Zvezda je na tom mestu fudbalska kompanija, sa tendencijom da dalje popravljamo imidž i brend u evropskim okvirima”

“Naša želja i cilj je da budemo jači, boljj i uspešniji. To smo svih ovih godina radili. Zvezda se izdigla iznad mnogih stvari i situacija, izazova kao deo ovog ambijenta U ovoj godini je potukla mnoge rekorde, koje smo pravili i ranije, 2017. godine je neki klub iz prve runde ušao u UEFA fazu, 2018. u Ligu šampiona, 2019. opet, a onda 2020. Crvena zvezda. Tu je i svetski rekord po broju bodova, potom naš rekord sa golovima”

“Samo jedan poraz, u Nemačkoj od Hofenhajma. Dobar temelj i zdrav kostur. Ne vidim da se ne nastavi u istom pravcu, istim tempom Mojih sedam godina, 19. juna. U Zvezdi nema minulog rada, svestan sam novih izazova. Do 22. juna da kompletiramo igrački kadar i da jači nego ikada. U slabije, a u četvrtoj Salcburg, Slavija, Olimpijakos ili Dinamo. Što kažu komunisti, da se zapiše i uđe u zapisnik. Ne zaboravljamo najveći uspeh srpskog sporta, klupskog. Ostaje nam to motiv za buduća vremena”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet