SerbianEnglish

Lion ima novog trenera!

 Lion ima novog trenera!

FOTO: tsn.ca

Uprava Liona prvo je kontaktirala Kristofa Galtijea da bude novi trener ove ekipe, sjajan menadžer koji je sa Lilom osvojio Ligu 1, ali do dogovora nije došlo, pa su se okrenuli drugom izboru, a to je holandski stručnjak Peter Boš. Pregovore su počeli u četvrtak i nakon kratkog razmišljana Boš je prihvatio da bude novi trener Liona, ugovor je potpisan do leta 2023. godine uz opciju produžetka na još godinu dana.

On je u martu dobio otkaz na klupi Bajer Leverkuzena, lepo je počeo u tom klubu, prvo je izborio Ligu šampiona, potom je igrao Ligu Evrope da bi u 2021. godini pružao nešto slabije rezultate vezao nekoliko poraza i uprava Leverkuzena nije imala više šta da čeka pa su prekinuli saradnju.

Lion je sezonu završio na četvrtom mestu, tokom cele sezone su bili u trci za titulu prvaka, ali na kraju nisu uspeli da izenande svoje rivale i naredne sezone će igrati Ligu Evrope.

Peter Boš je imao jedan uslov, a to je da sa njim dođu i dva pomoćnika, analitičar i kondicioni trener i nikakvih problema oko toga nije bilo. 57-godišnji stručnjak u svojoj karijerio je vodio nekoliko holandske ekipe kao što su Herakles, Fejnord, Vitese i još par njih, tu su još i Makabi Tel Aviv, Ajaks i Borusija Dortmund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Admiral Bet