Žreb za Svetsko prvenstvo: Srbija u grupi B

 Žreb za Svetsko prvenstvo: Srbija u grupi B

FOTO: IHF

Održan žreb u Kasteljonu.

Svetsko prvenstvo za rukometašice po prvi put će biti odigrano sa 32 učesnika. Turnir se održava u četiri španska grada, d 1. do 19. decembra a Srbija će u okviru grupe B odmeriti snage sa Rusijom, Kamerunom i Poljskom. Ostatak grupa izgleda ovako, uz ogradu da tek treba da se održe kvalifikacioni turniri i odrede svi učesnici:

Grupa A: Francuska, Crna Gora, Angola, Slovenija
Grupa B: Rusija, Srbija, Kamerun, Poljska
Grupa C: Norveška, Rumunija, Azija 3, Azija 4
Grupa D: Holandija, Švedska, SAK 1, Azija 5
Grupa E: Nemačka, Mađarska, Češka, Slovačka
Grupa F: Danska, Azija 1, Tunis, Kongo
Grupa G: Hrvatska, Azija 2, JCA 1, JCA 3
Grupa H: Španija, Austrija, JCA 2, Azija 6

U izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije, kapiten naše reprezentacije, Katarina Krtež-Šlezak ocenila je da naš tim ima velike šanse za prolaz dalje.

– Mislim da imamo dobru grupu. Najteži protivnik će nam biti Rusija, imaju odličnu ekipu. Poljska takođe ima dobru ekipu, više puta smo igrali protiv njih. Znamo se dobro i sa Ruskinjama i sa Poljakinjama. Kamerun nažalost najmanje poznajem. Svaka utakmica nam je bitna, imamo velike šanse, ali to moramo pokazati i na terenu.

Kao najtežeg protivnika Rusiju je istakao i selektor, Uroš Bregar.

– Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije. Dobili smo Rusiju koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala finale, tako da je Rusija veoma kvalitetan protivnik. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi. Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da je Poljska dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet