Nestvarno polufinale pripalo Slovencima!

 Nestvarno polufinale pripalo Slovencima!

FOTO: CEV

Triler u prvom polufinalu Evropskog prvenstva, Poljska – Slovenija 1:3 (25:17, 30:32, 16:25, 35:37).

Posle izjednačenog početka, Poljska je polako ali sigurno preuzimala kontrolu nad utakmicom, stekla opipljivu prednost i do kraja je i uvećala za vođstvo u set količniku. Već drugi set bio je maratonski i dostojan finala. Dugo su Slovenci vodili, poenom ili dva razlike uglavnom, Poljska nije odustajala, preuzela je kontrolu, imala dve set lopte i na kraju dopustila rivalu da isti uvede u maratonsku neizvesnu završnicu krunisanu sa tri vezana poena za izjednačenje.

Na krilima ovako dobijenog drugog seta Slovenci su potpuno dominirali u trećem i činilo se da Poljskoj nema povratka. A onda je usledio nestvaran četvrti set! Isti je protekao u početnoj dominaciji Slovenije, zatim je Poljska preuzela kontrolu i u dva navrata stigla do četiri poena viška. Nisu Slovenci dozvolili da ih to izbaci iz koloseka, i ovaj period igre uveli su u neizvesnu završnicu u kojoj je Poljska imala tri set a Slovenija čak devet meč lopti pre nego što su slomili rivala!

Da ponovimo još jednom, odbojka dostojna finala, Slovenija sada u borbi za zlato čeka boljeg iz duela između naše selekcije i Italije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet