Poraz Srpkinja na Islandu

 Poraz Srpkinja na Islandu

FOTO: EHF

Naše rukometašice poražene su na gostovanju na severu Evrope – 23:21 (10:8).

Islanđanke su svesno uvele utakmicu u spor ritam, Srbija se u istom nije snašla te su dugo domaće igračice držale dva gola prednosti. Tu i tamo imale su priliku da odu na veću prednost ali su Bregarove izabranice uspevale u nameri da barem ne dozvole rivalkama da se previše odlepe do odlaska na odmor.

Ono što im nije pošlo za rukom u prvom, uspelo je na startu drugog poluvremena, bolje je selekcija Islanda otvorila nastavak i povela 13:9. Ovo vođstvo kao da je probudilo, ili bolje rečeno, otreznilo naš sastav, usledila je brža i efikasna igra, u jednom trenutku i vođstvo a onda povratak u sivilo. Isti je omogući protivnicama da povedu i uprkos pokušajima Srbije u manje-više sporom ali rutinskom ritmu privedu utakmicu kraju.

Nakon prva dva kola Srbija ima polovičan učinak i nalazi se na drugom mestu iza Švedske koja je jedina maksimalna.

ISLAND: Torsteinsdotir, Orsteinsdotir, Jonsdotir 3, Gilfadotir, Juliusdotir 7, Renotudotir, Orvarsdotir, Eliasdotir, Omarsdotir 1, Einarsdotir 5, Bjorgvinsdotir, Erlingsdotir 4, Sturludotir 1, Jonsdotir 2, Magnusdotir 2, Heimisdotir.

SRBIJA: Nikolić 3, Janjušević 1, Risović, Kojić, T. Radojević 2, Milić, D. Radojević 2, Kovačević 3, Stamenić, Jovanović, Stoiljković 4, Liščević 4, Petrović 2, Graovac, Milojević, Dmitrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet