Đoković: Svima nam je u mislima salatara, ali rano je pričati o tome

 Đoković: Svima nam je u mislima salatara, ali rano je pričati o tome

FOTO: TSS/Neda Miletić

Svetski broj jedan osvrnuo se na svoj prethodni nastup za reprezentaciju istovremeno iznevši očekivanja da će ovoga puta biti drugačije.

– Sjajno je biti ponovo u timu. Nije bilo takmičenja prošle godine. Poslednje sećanje je tužno, bili smo tužni zbog takvog kraja. Ali sada smo motivisani. Znamo da će biti šansi. Dobri smo prijatelji van terena, atmosfera je odlična i to je ključni sastojak za uspeh. Poslednji sam se priključio timu, trenirao sam sa momcima, atmosfera je dobra. Nadamo se najboljem, kao i svi. Drugačiji je format, imamo tri lokacije. Videćemo kako će sve da izgleda. Svi želimo da igramo najbolje za našu državu i jedan za drugog. Taj odnos može da donese mnogo dobrih stvari.

Rivali su Nemačka i Austrija koje će se našem timu suprotstaviti bez svojih najboljih igrača.

– Svi bi voleli da imaju najbolje igrače, ali nije tako. Zverev i Tim nisu tu. Ali i bez njih to su jaki timovi, pogotovo Nemačka sa Štrufom, Kepferom. Opasni su igrači. Ne potcenjujemo nikoga samo zato što njihovi najbolji igrači nisu tu. Mi smo želeli da dođemo u najjačem sastavu. Radujemo se takmičenju. Ne brinemo o tome što se dešava u drugim timovima. Pripremamo se za mečeve. Nadamo se da ćemo ići u Madrid, to je cilj, ali dalek je put. Nema prostora za grešku. Hoćemo da prođemo kao pobednici grupe.

Mečevi će se igrati bez publike.

Drugačije je bez navijača. I nama bi navijači napravili razliku, ima mnogo Srba u Austriji. Ali ovo nije prvi put da igramo pred praznim tribinama zbog pandemije. Prilagodićemo se i dati sve da pobedimo.

Đoković je dobio pitanje da li činjenica da protivnici nastupaju bez svojih najboljih tenisera može za njih da bude plus jer će možda drugi u tome videti svoju šansu da se dokažu.

– Može biti, lošije rangirani igrači mogu pruže partiju svog života. Sve je moguće. Rang naravno daje ulogu favorita igračima poput mene, ali to nije odlučujuće na terenu. Pogotovo kada igraš za svoju zemlju, to je drugačiji osećaj potpuno. Nikoga ne potcenjujem. Format je takav, da je sve moguće.

Sa Đokovićem u timu protivnici vide Srbiju kao favorita.

– Svima nam je u mislima salatara, ali rano je pričati o tome. Ima dosta jakih timova. Nama je cilj da prođemo grupu. Iskreno, meni lično, ne predstavlja problem to što nas smatraju favoritima. Dobro je da nas drugi gledaju kao favorite, sa tim uvažavanjem i poštovanjem, ali to ne znači da ćemo mi da pobedimo. Nije garancija. Ali dobro je da imamo takvu reputaciju, takvu ulogu. Želimo da odamo utisak da verujemo u sebe, u tim, u svakog pojedinca. Ako gledamo sve reprezentacije, nismo najjači, ali imamo najbolju atmosferu. To je nešto što nam je pomoglo da 2010. osvojimo trofej. Taj kontinuitet na reprezentativnom nivou se nastavlja. Svima nama je u interesu da prođemo što bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet