Mura skinula skalp Totenhemu, tri tima obezbedila prvo mesto

 Mura skinula skalp Totenhemu, tri tima obezbedila prvo mesto

FOTO: AFP

Uz Partizanov meč, još osam utakmica Lige konferencija odigrano je u istom terminu.

Helsinki i Alaškert odigrali su meč bez rezultatskog značaja za plasman. Ipak, za bodove u grupi, na UEFA-inoj rang listi i novac važan a u njemu su trijumfovali domaći.

Prvo mesto u grupi E obezbedio je Fajnord, sa igračem manje Slotova ekipa se spasla poraza u Pragu i došla do boda koji joj osigurava čelnu poziciju. Ovaj remi odgovara Unionu koji nakon pobede u Haifi sada ima priliku da na svom terenu u duelu sa Slavijom izbori prolaz u narednu fazu takmičenja.

Čelnu poziciju osigurao je i Kopenhagen deklasiravši u gostima nejaki Linkoln Red Imps. Na ruku im je išao i remi u Bratislavi koji će o odluku o drugoj poziciji u grupi ostaviti za poslednje kolo.

Ludnica u grupi G. Vitese je u sjajnom meču uspeo da se dokopa bod u Renu, domaćinu je isti bio dovoljan da zacementira prvo mesto. Svakako ne rezultatski ali najveći dobitnik ovog kola je Mura, slovenački šampion uspeo je da zabeleži prvi trijumf i to nad Totenhemom. Pevci su uprkos crvenom kartonu Sesenjona stigli zaostatak, ipak, domaći su u zaustavnom vremenu uspeli da dođu do velikog trijumfa.

Buran meč odigran je i u Bakuu. Karabag je sebi zakomplikovao život remijem sa otpisanom Omonijom pa će sada za prvo mesto morati da se izbori na gostovanju Bazelu.

Helsinki – Alaškert 1:0 (Tanaka 48)

Slavija Prag – Fajnord 2:2 (Olajinka 12, Kušta 66 – Desers 31, 90+3)

Makabi Haifa – Union Berlin 0:1 (Rajerson 66)

Linkoln Red Imps – Kopenhagen 0:4 (Johaneson 5, Lerager 7, Boving 63, Hojlund 73)

Slovan Bratislava – PAOK 0:0

Ren – Vitese 3:3 (Laborde 9, 39, 69 – Hisman 43, Bujtink 75, Openda 90)

Mura – Totenhem 2:1 (Horvat 11, Marosa 90+4 – Kejn 72)

Karabag – Omonija 2:2 (Psaltis 49ag, Andrade 88 – Duris 43p, Gomez 90)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet