Igra živaca, Srbija koja se ne predaje!

 Igra živaca, Srbija koja se ne predaje!

FOTO: FIBA

Pešićevi izabranici posle mnogo muka i neizvesne završnice startovali su pobedom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – 101:100 ((28:33, 24:23, 25:19, 24:25).

Srbija je startovala u sastavu Avramović, Trifunović, Radanov, Jagodić Kuridža i Smailagić. Izjednačen početak, igra se koš za koš u ranoj fazi. Najviše što je za sada neki tim imao razlike je četiri poena plusa za naše posle jednog kucanja Smailagića. Nezaustavljiv je Lomaž, sam je kreirao seriju poena koju sa linije penala prekida Teodosić. Bolje izgledaju Letonci u završnici, Teodosić im uz Ristićevu pomoć ne dozvoljava da se odlepe.

Teodosić je raspoložen i na početku druge četvrtine, novi pogodak pa asistencija za Jagodića Kuridžu. Ponovo Letonija beži na 6,7 razlike u dva navrata, sada je Avramović taj koji drži priključak, na njegove vezane poene nadovezala se trojka Smailagića. Jednu ubacuje i Avramović za vođstvo posle nekog perioda jurnjave za Letoncima. Ponovo završnica pripada rivalu i ponovo je Teodosić taj koji ne dozvoljava da se odlepe – 52:56. Teodosić već ima 17 poena, po deset su ubacili Avramović i Smailagić. Lomaž je ubacio 14 kod gostiju, jedan manje Bertans.

Na Kurucov pogodak na otvranju drugog poluvremena Avramović i Smailagić su odgovorili serijom 6:0. Smenjivali su se timovi u vođstvu sve do kraja treće deonice – 77:75.

Loše izgleda naš tim u četvrtoj, seriji grešaka, samo dva poena i Letonija to kažnjava. Ne popravlja se situacija za sada. Malo bolja energija ali nedovoljno da se anulira prednost protivnika. Dangubićeva trojka pa Ristićevi poeni pogurali su naše da meč uvedu u neizvesnu završnicu. Na 11 sekundi do kraja Pešić je pozvao tajm-aut, Srbija ima napad za pobedu, Jagodić Kuridža poslat je na liniju penala, pogodio je jedno bacanje na dve sekunde do kraja, dovoljno za prvu pobedu!

Teodosić je predvodio naše sa 21 poenom i devet asistencija, 17 poena uz sedam asistencija i pet skokova dodao je Avramović, koš manje ubacio je Jagodić Kuridža. Gostima nije pomogao ni Lomaž koji je meč završio sa 33 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet