Rangnik govorio o Ronaldu

 Rangnik govorio o Ronaldu

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Ralf Rangnik, novi menadžer Mančester junajteda, prvi put se obratio novinarima kao menadžer tima.

“Ako vas klub poput Mančester junajteda zove i daje vam takvu ulogu, ne možete da je odbijete. Svojevremeno, Čelsi me je kontaktirao, ali su oni pričali o poziciji menadžera na samo četiri meseca. Ovde pričamo o šest meseci i dve godine uloge savetnika”, kaže Rangnik.

Govorio je o ciljevima.

“Glavni cilj mi je da uravnotežim tim. Primili smo dva gola u četvrtak i ako pogledate ukupan broj primljenih golova, to je u proseku dva po meču. To je previše. Tako nešto vam nije potrebno, u fudbalu je sve u tome da se smanji faktor koincidencije”

Kristijano Ronaldo je takođe bio tema.

“Vaš stil igre uvek morate da prilagodite tipu igrača koji imate. Gledajući Kristijana protiv Arsenala, u tom sdrugom poluvremenu, sa 36 godina… On je sjajan profesionalac, nisam video igrača njegovih godina koji je fizički tako spreman. I dalje je igrač koji lako pravi razliku. Stvar je u tome kako da razvijemo ceo tim, ne samo Kristijana. Igramo u najtakmičarskijoj ligi na svetu, potrebni su nam svi igrači. Ono što sam video od njega, on je voljan da to uradi, da se podredi timu”, rekao je Rangnik.

Navijače najviše zanima kako će Junajted izgledati na terenu.

“Mogu da idem samo korak po korak. Morate da osigurate da imate najveće moguće izglede za pobedu u narednom meču. Neka igrači slede tu ideju koju mogu da im ponudim o tome kako želim da igramo ubuduće. Pep je u Sitiju tri godine, Jirgen u Liverpulu pet, Tomas je stigao u Čelsi u februaru, ali oni su ispred nas u smislu toga kako želimo da se razvijemo. Više sam nego zadovoljan igračima koje imamo”

Naravno, neizbežna je bila i priča o zimskim pojačanjima.

“Nismo još pričali o novim igračima. Sada je važno do detalja upoznati ove kojiu su tu, nemamo mali broj igrača. Ima ih dovoljno. Možda će posle Božića biti vremena da pričamo o transferima. Po mom iskustvu, zima nije vreme za prave transfere, biće teško obezbediti ih”, poručio je Rangnik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet