Srbija dobija prvo Gejming selo i arenu

 Srbija dobija prvo Gejming selo i arenu

FOTO: Promo

Relog Media, najveća esport produkcijska kuća na Balkanu, zajedno sa TV Arena Esportom premijerno je na Paviljonu Srbije na Expo 2020 u Dubaiju predstavila projekat izgradnje prvog Gejming sela u Srbiji i na svetu, koji će uskoro biti otvoren i dostupan za organizaciju najvećih svetskih esport turnira.

U okviru Gejming sela izdgradiće se i prva Gejming arena u svetu sa 10 000 sedećih mesta. Ona će biti namenjena za organizaciju velikih svetskih esport turnira, za koje interesovanje svake godine raste.

U svom sastavu Gejming selo će imati: poslovni prostor, Fakultet za esport i gejming, upravnu zgradu, hotel sa 5 zvezdica koji će imati 300  luksuzno opremljenih soba, brojne kafiće i restorane koje će gosti Gejming sela imati na raspolaganju, ali i veliki spa centar i olimpijski bazen.

FOTO: Promo

Osnivač i generalni direktor “Relog media”, Milutin Pećić, objasnio je koliko je važno da Srbija zauzme svoje mesto u drugoj najvećoj industriji na svetu, odmah nakon vojne.

“Iako se u Katovicama održava samo jedan gejming turnir godišnje, on je već pozicioniran kao esport grad, koji je od ove delatnosti značajno unapredio ekonomiju. Zamislite samo kolika će dobit biti za našu zemlju, nakon 4 turnira koje mi planiramo da organizujemo sledeće godine. Oni će doprineti rastu ekonomije, ali i većoj turističkoj vidljivosti naše zemlje. Otvaranjem ovog Gejming sela, Srbija se pozicionira ne samo kao regionalni, već i svetski lider u ovoj oblasti”, zaključuje Pećić.

Gejming selo će takođe posedovati kapacitete za održavanje i drugih sportskih takmičenja, jer će se u njegovom sastavu nalaziti nekoliko vrhunskih zatvorenih sportskih objekata sa 2 000 sedećih mesta – košarkaški, odbojkaški i rukomentni teren, sale za borilačke veštine, a na otvorenom – teniski tereni, padel tereni i trim staza.

Razvoj esporta predstavlja značajan potencijal za srpsku gaming scenu, a u Srbiji postoji između 150.000 i 350.000 ljudi koji prate esport i na neki način aktivno učestvuju u njemu. Otvaranje Gejming sela doprineće još većoj popularizaciji esporta kod nas, boljem pozicioniranju i većoj prepoznatljivosti domaćih takmičara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet