SerbianEnglish

Đoković: Idem u Pariz sa najvišim ambicijama

 Đoković: Idem u Pariz sa najvišim ambicijama

FOTO: Printscreen

Srpski teniser sjajno je odigrao na turniru u Rimu i osvojio ga, samim tim, pripisuje mu se uloga jednog od favorita na Rolan Garosu.

– Uzevši u obzir to kako igram u prethodnih nekoliko sedmica, mislim da sam jedan od favorita. Ne razmišljam previše o tome ko ima najviše šansi, uvek mislim o sebi. Idem u Pariz sa najvišim ambicijama, pogotovo posle ovog turnira. Mislim da imam šanse. Naravno, moramo da vidimo žreb, na to ne možemo da utičemo, ali i to će odredtiti moj put. Drugačije je – na tri dobijena seta, mečevi svaki drugi dan, drugačiji je pristup. Mislim da mogu da doguram daleko.

Đoković smatra da je i u Madridu igrao dobar tenis, bez obzira na to što je poražen u finalu, problemi koji su ga pratili u Monte Karlu su prošlost.

– Mislim da sam fizički zaista dobro od Madrida. Mnogo sam radio na kondiciji između Beograda i Madrida, ali to su bile posledice bolesti, ne manjak kondicije. Sada se osećam savršeno. Mislim da sam dobro igrao i u Madridu, meč sa Alkarazom je bio vrlo gust. Zaslužio je pobedu, ali jedan poen je odlučio, bio sam zadovoljan time kako sam igrao. Znao sam da u Rimu moram da nastaviim tim putem. I na treninzima sam čisto udarao loptu. Nisam mogao da zamislim bolju uvertiru pred Rolan Garos, ovde je sve kliknulo.

Tema je i dalje Vimbldon, tačnije zabrana nastupa ruskim i beloruskim teniserima zbog čega se u javnosti pominje čak i bojkot.

– Sportisti su tu da se bave sportom, ako ih izbacimo iz sporta samo zato što dolaze iz određene zemlje, to je loša odluka. Potrebna nam je komunikacija sa Vimbldonom. Nisam uključen u pregovore kao pre deset godina i ne razgovaram sa predstavnicima Vimbldona, ali su mi rekli da su veoma strogi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet