SerbianEnglish

Poznati sastavi svih 11 timova EBL-a

 Poznati sastavi svih 11 timova EBL-a

FOTO: EBL

Po mišljenju mnogih, očekuje nas jedna od najuzbudljivijih EBL sezona. Poznati su i rosteri svih učesnika. Glavna razlika u odnosu na prošlu sezonu je to što ćemo umesto ekipe SOVEJA gledati Partizan, što znači da ujedno konačno imamo i večiti derbi u EBL-u. 11. sezona Esport balkanske lige počeće danas, 6. juna uz direktan prenos na Sport Klub-u, čije analize rostera prenosimo u celosti.

Auxesis Esports

Top lane: Dawid „shery“ Wojewoda – Poljska

Jungle: Robert „yOFT“ Martin – Estonija

Mid lane: Simar „FrostSize“ Našidov – Bugarska

ADC: Rolf „Ruf“ Hein – Estonija

Support: Darin „Dargod“ Kirov – Bugarska

Auxesis Esports je prošle sezone kao debitant u ligi napravio veliki uspeh plasmanom u plejof u kom su na kraju zauzeli solidno treće mesto. Ove sezone nastupaju u novom sastavu, bez izmene jedino na support poziciji, i na prvi pogled izgledaju kao jedan od autsjadera lige, kao tim koji će teško ponoviti rezultat iz prošle sezone.

Nexus KTRL

Top lane: Karlo „Falleo“ Kovačić – Hrvatska

Jungle: Rotislav „Kasapina“ Sharbakov – Bugarska

Mid lane: Damir „Sintax“ Galovac – Hrvatska

ADC: Darius Eduard „Yakkey“ Bistrian – Rumunija

Support: Corneliu Alexandru „Gaarfield“ Brezeanu – Rumunija

Poznati rumunski klub je rešio da se okrene internacionalnom sastavu ove sezone. Nexus već dugo vremena ne uspeva da ostvari zapažene rezultate sa rumunskim igračima, tako da ostaje da vidimo da li će ovako velika promena isplatiti i kako će rumunski igrači reagovati na promenu jezika na kom komuniciraju tokom mečeva.

Split Raiders

Top lane: Nikola „Skye“ Jovanović – Srbija

Jungle: Lazar „Dmitar“ Dmitrović – Srbija

Mid lane: Lazar „Frozen“ Popović – Srbija

ADC: Miloš „Mali Mrav“ Lukić – Srbija

Support: Aleksandar „Alleex“ Matić – Srbija

Hrvatska organizacija za koju se govorilo da se sprema za izlazak iz lige je ostala u takmičenju još jednu sezonu, a ovoga puta ulaze u novu sezonu sa srpskim timom sačinjenim od igrača koji će imati priliku da pokažu svoj talenat i možda naprave iznenađenje plasmanom u plejof. Split Raidersi neće imati trenera na startu sezone što ih automatski stavlja u lošiju poziciju od konkurencije, a ostaje da vidimo kako će se to odraziti na rezultate tima.

Diamant Esports

Top lane: Bor „Kektz“ Jeršan – Slovenija

Jungle: Lovre „Mafro“ Čorić – Hrvatska

Mid lane: Yusuf „LUKA“ Oktay Gulbak – Turska

ADC: Đorđe „Shy Carry“ Stišović – Srbija

Support: Nejc „kroMAX“ Skok – Slovenija

Još jedan tim koji se priključio ligi prošle sezone, Diamant je nakon neuspelog starta znatno popravio utisak kako je sezona odmicala, a čini se da su u međuvremenu nastavili sa dobrim potezima. U novu sezonu ulaze sa „starim“ ADC-om, Shy Carry će ovog puta imati odlično pojačanje na botu, a najveća enigma u ekipi je hrvatski jungler Mafro koji iza sebe nema takmičarskog iskustva u regionalnim ligama.

Sa solo lejnerima koji dolaze iz jakih liga, Diamant je ove sezone tim od koga se očekuje minimum plejof, a možda i da se uključe u borbu za titulu.

Cyber Wolves Esports

Top lane: Nikola „Lakerz“ Petkov – Bugarska

Jungle: Daniel „Frenzy“ Csonge – Mađarska

Mid lane: Luka „Lukezy“ Trumbić – Hrvatska

ADC: Benjamin „Subbex“ Rebernik – Slovenija

Support: Jakob „Lauxio“ Dovgan – Slovenija

Sajber Vukovi su već prošle sezone pokazali zube i prikupili simpatije fanova, a sa dolaskom popularnog igrača sa ovih prostora, Luke Trumbića, nema sumnje da će i ove sezone biti jedni od favorita navijača. CWE ulaze u novu sezonu sa izuzetno solidnim sastavom i biće izuzetno zanimljivo videti koliko daleko mogu da doguraju.

Valiance ProGame

Top lane: David „ArcaneTeddy“ Kingstone – irska

Jungle: Matyas „Frost“ Matyus – Mađarska

Mid lane: Filip „Diva“ Dadić – Hrvatska

ADC: Ivan „Paladin“ Delač – Hrvatska

Support: Johannes „Postkassen“ Thuesen – Danska

Vicešampion Esports Balkan Lige ulazi u novu sezonu sa sastavom koji je teško proceniti. Nema sumnje da će se od ekipe Valiance očekivati da ponovo igraju završnicu plejofa, ali za razliku od prošle sezone ovoga puta nisu jasan favorit za visok plasman.

Crvena zvezda Esports

Top lane: Jovan „zezpez“ Blagojević – Srbija

Jungle: Andreas „Skude“ Aarlund – Danska

Mid lane: Albert „Hunt“ Jahn – Danska

ADC: Andrei „Ecstassy“ Candea – Rumunija

Support: Igor „TasteLess“ Radusinović – Srbija

Aktuelni prvak lige kreće u odbranu titule u znatno oslabljenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Uz TasteLessa kao jedinog igrača koji je ostao iz prošle sezone, samo će danski jungler Skude imati ozbiljnijeg iskustva u kompetitivnom igranju, dok će ostatak igrača morati da se privikne na pritisak koji stvaraju očekivanja navijača kada nosite crveno-beli dres, pogotovo kada vam je jedan od protivnika i večiti rival Partizan.

Zvezda će morati čudo da napravi ako žele da trofej ostane u njihovim rukama. Šanse su na prvi pogled minimalne, ali ne bi bilo prvi put u svetu esporta da prisustvujemo čudu. Pitanje je samo koliko sami igrači veruju u njih, i šta se spremni da urade da bi ponovili useh petorke koja je nastupala za Zvezdu prošle sezone.

Partizan Esports

Top lane: Aleksandar „Patkica“ Stefanović – Srbija

Jungle: Veljko „Velja“ Čamdžić – Srbija

Mid lane: Aljoša „Milica“ Kovandžić – Srbija

ADC: Mihai-Alexandru „mihai“ Zamfirache – Rumunija

Support: Solal „Enjawve“ Accary – Francuska

O sastavu Partizana smo pisali u više različitih navrata, naravno sa akcentom na zvezdi tima – Milici. Povratak Aljoše Kovandžića, prvog i jedinog srpskog igrača koji je zaigrao u LEC-u, nismo očekivali makar još nekoliko sezona, ali je Partizan pokazao koliko su ozbiljni u svojim namerama da ostvare uspeh u svojoj debitantskoj sezoni.

Na papiru Partizan je apsolutni favorit za titulu ove sezone, imaju mid lejnera koji ne zna za neuspeh u ovom takmičenju, imaju petorku koja ima odličan miks talenta i iskustva i jedino što ostaje je da vidimo kako će se nositi sa pritiskom toga što su favoriti ligi.

Nema sumnje da će ostali timovi pružiti svoj maksimum kada igraju protiv Partizana, sećamo se prošle sezone kako su Cyber Wolves odigrali kada su iznenadili Zvezdu, ali isto tako ne bi nas začudilo i da vidimo crno-bele neporažene tokom prvog dela lige, iako je nezahvalno tako nešto prognozirati za takmičenja koja se igraju u Bo1 (Best of 1) formatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet