SerbianEnglish

Đorđević: Ambicije uvek lepo zvuče, ali čeka nas rudarski posao

 Đorđević: Ambicije uvek lepo zvuče, ali čeka nas rudarski posao

FOTO: Napredak

Iza Napretka je sezona pomešanih emocija, izboren je plej-of ali igre tamo nisu bile u skladu sa renomeom kluba zbog čega je posegnuo za novim trenerom koji se iz redova surduličkog Radnika preselio u Kruševac.

– Hvala klubu, o čijoj tradiciji ne treba trošiti reči, a pamtim Napredak i iz stare Jugoslavije. Kada sam od predsednika Miloša Nenezića i Marka Miškovića čuo da je plan da Napredak bude u vrhu srpskog fudbala, sa željom da se realizuju i evropske ambicije, odmah sam rekao da su to – i moje ambicije. U karijeri nisam, zaista preskočio ni jednu stepenicu i smatram da me je rad izgradio, jer nisam imao ime koje će me odmah preporučiti za Super ligu. Poznato je da sam bio trener Čukaričkog godinu dana i da smo izborili Evropu, ali Čukarički se unazad nekoliko godina pozicionirao u vrhu i to se donekle i podrazumevalo. U Radniku su ambicije bile drugačije, cilj je bio opstanak i na kraju smo završili u sredini tabele. Ambicije uvek lepo zvuče, ali čeka nas rudarski posao. Prvo da kompletiramo ekipu. Dvanaestorici igrača su isteklu ugovori, možda će neki i ostati, pregovori su u toku. Voleo bih da što pre oformimo takmičarski pogon, ali treba biti realan. Naše okruženje je takvo da igrači u Srbiji čekaju do poslednjeg momenta i svi se nadaju nekom inostranom angažmanu. U svakom slučaju, trudimo da da što pre rešimo goruće probleme, a ima ih dosta, od gola do špica. Ne, naravno, na svakoj poziciji, jer verujem da će neki od igrača, koji su ovde, potvrditi kvalitet. Očekujem, ipak, da će direktor Arsić u narednim danima da saopšti neka imena. Da ćemo se potom dobro spremiti i već od prvog kola na terenu, gde je najvažnije, potvriditi ambicije, jer ovo sada je samo priča.

Sportski direktor, Vladimir Arsić, objasnio je zbog čega se uprava Napretka odlučila za Dušana Đorđevića.

– Kao što znate, od ove sezone imamo pomoć u sportskom sektoru u liku Marka Miškovića. Uz predsednika Miloša Nenezića i moju malenkost, izbor je bio veoma lak. Imali smo četiri kandidata, ali prvi favorit, sa kojim smo se odmah i dogovorili je upravo Dušan Đorđević.  Preporučio ga je rad, ugled, a poštuju ga u svim klubovima, kao i igrači, kolege i došli smo do zaključka da čovek u svakom pogledu pripada Napretku i da smo na istim talasnim dužinama. Kao i svake godine, želja nam je Evropa. Probaćemo da ove godine to ozbiljnije napadnemo. Za početak, odlučili smo se za idealnu destinaciju za pripreme. Idemo u Sloveniju, u Moravske Toplice. Imaćemo ozbiljne protivnike, između ostalih i ekipe koje su učestvovale u kvalifikacijama za LŠ. Za Evropu, naravno, treba hiljadu kockica da se složi. Prvu – trenera, smo stavili u mozaik, sada treba da ispunimo treneru želje, kako bi formirao respektabilan tim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet