SerbianEnglish

Partizan dobio podršku za istupanje!

 Partizan dobio podršku za istupanje!

FOTO: KK Partizan NIS

Ugledni portal pohvalio potez crno-belih.

Finalna serija ABA lige ove sezone bila je kulminacija toksične atmosfere koja vlada regionalnom i srpskom košarkom prethodnu deceniju i više. Umesto da se radujemo neizvesnom finalu koje je trebalo da traje samo pet utakmica sa knedlom u grlu prisećamo se nemilih scena na koje su jasno i glasno ukazali oni koji su trebali da budu u prvom planu a nisu, treneri i igrači.

Nakon svega Partizan se odlučio da preseče i demonstrativno istupi iz devastiranog domaćeg šampionata dan pre početka. Najavljeno, učinjeno, bojazan da bi sve što se dešavalo kao uvertira za finale sa Crvenom zvezdom u regionalnim okvirima moglo da se prenese na projektovanu finalnu seriju domaćeg šampionata pretočila se u protest protiv neadekvatnog uređenja KLS-a, huliganizma i poruka ABA ligi takođe.

Reakcije su različite, sada je crno-belima stigla i podrška sa istoka Evrope. Ugledni portal BasketNews i njihov urednik, jedan od najpoznatijih košarkaških novinara Evrope, Donatas Urbonas, pozdravili su potez Partizana i vide ga kao uvod u konačni obračun sa vinovnicima dešavanja kojima na košarkaškim utakmicama nije mesto a sa kojima odgovorni očigledno nemaju snage da se razračunaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet