SerbianEnglish

Sivić: Predstoji nam jedna od najuzbudljivijih sezona u srpskom fudbalu

 Sivić: Predstoji nam jedna od najuzbudljivijih sezona u srpskom fudbalu

FOTO: Radnički

Nakon što je sačuvao Novi Pazar u elitnom rangu 55-godišnji stručnjak spreman je za novi izazov, preuzeo je niški Radnički koji ima ambicije da se lepo predstavi u Evropi i završi u vrhu tabele Super lige.

– Svestan sam u kakav sam klub došao i kakva su očekivanja ovde. Radnički ima svetlu tradiciju, podario je sjajne igrače i trenere jugoslovenskom i srpskom fudbalu. Moj motiv je ogroman da ovde ostavim dubok trag. Iskoristio bih priliku da čestitam mom prethodniku Radoslavu Bataku na tome što je ekipu odveo u Evropu. Pred nama su sada velike obaveze da ponovimo isto, ali i da pokušamo da budemo još bolji. Vremena je malo. Moramo biti brzi, vredni, da mnogo radimo i da mnoge stvari završavamo u hodu. Predstoji nam jedna od najuzbudljivijih sezona u srpskom fudbalu. Imamo dva mesta u Ligi šampiona, trećeplasirani na tabeli će najverovatnije imati zagarantovanu jesen u Evropi, četvrti i peti na tabeli će ići u evropske kvalifikacije. Kao što možemo da vidimo većina klubova se ozbiljno pojačava, sad svi vide svoju veliku šansu, a na nama je da budemo deo toga i da budemo u toj borbi do kraja. Spremni smo za to i pred nama je mukotrpan rad tokom ovih kratkih priprema.

Nasledio je ekipu koja je završila na četvrtom mestu ali su potrebna i određena pojačanja.

– Ne treba puno menjati u ekipi koja je bila četvrta u Superligi Srbije, ali trebaće nam nekoliko novajlija, kako bismo pojačali konkurenciju. Ja sam ljudima koji vode klub predočio na kojim pozicijama bi trebali da se pojačamo i verujem da ću dobiti te igrače do 19. juna, kada putujemo na glavni deo priprema u Sloveniju. Tamo ćemo odigrati i četiri kontrolna meča. Mislim da su Radničkom potrebni po jedan napadač, vezista i defanzivac. Centrafor Miljan Škrbić nam izlazi iz teške povrede i ne možemo odmah da ga maksimalno opteretimo. Nemam izričite želje što se tiče imena, već sam čelnicima Radničkom dostavio profile igrača koji bi se uklopili u moj sistem. Pratimo situaciju oko Stefana Mitrovića. On je jedan od nosilaca igre ovog tima, dobio je nekoliko dana odmora zbog obaveza u mladoj reprezentaciji i ja se nadam da ću moći da računam na njega. On ima ozbiljne ponude za odlazak, a ukoliko ode, onda ćemo morati da dovedemo još jednog fudbalera na njegovoj poziciji krilnog napadača.

Sivić obećava napadački fudbal.

– Ja sam trener koji gaji taj ofanzivni stil i ne odustajem od toga. Može i da se vidi da su svi klubovi koje sam trenirao bili među najefikasnijim u svojim ligama. I kada sam zimus preuzeo Novi Pazar, koji se grčevito borio za opstanak, nisam promenio stav. Igrali smo utakmice sa mnogo datih golova i takvim pristupom smo i došli do cilja. Ja znam koliko je publika u Nišu probirljiva i koliko poznaje fudbal i verujem da će im se dopasti ovaj Radnički.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet