SerbianEnglish

Stolica: Vezivanje za ovaj klub i emocija su takve da prevazilaze bilo kakve izazove, nedoumice, pitanja i potpitanja

 Stolica: Vezivanje za ovaj klub i emocija su takve da prevazilaze bilo kakve izazove, nedoumice, pitanja i potpitanja

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Smatran je jednim od najperspektivnijih trenera mlađe garde, uprkos nekim ne baš sjajnim angažmanima nije izgubio na poverenju javnosti, svoj potencijal sada će moći da prikaže tako što se prihvatio izazova karijere.

Dolazak u Partizan predstavlja veliku odgovornost. Teško je objasniti sreću koju osećam, vezivanje za ovaj klub i emocija su takve da prevazilaze bilo kakve izazove, nedoumice, pitanja i potpitanja. Vezivan sam više puta za crno-bele, često smo razgovarali i možda iz ove perspektive izgleda drugačije, ali za mene ne može da postoji idealniji trenutak. Iako neki kažu da je težak i komplikovan, za mene je najbolji mogući.

Trenutak je na mnogo načina specifičan, što se tiče onog dela koji novog šefa struke tiče najviše iz razloga koji diktira kalendar pravljen zbog Svetskog prvenstva u drugačijem terminu.

Pred nama je prva sezona na čijoj se polovini igra Mundijal. Zato prvenstvo počinje ranije, imamo samo četiri sedmice za pripreme, a svaki trener će reći da vremena uvek fali. Najkomplikovaniji period je leto. Voleo bih u ponedeljak da imam kompletiran kadar, ali mi je jasno da je prelazni rok živ, moramo pitanja da rešavamo u hodu. Daćemo sve od sebe da što pre razgovaramo sa svim fudbalerima, do odlaska u Sloveniju.

Nadaju se navijači da bi možda Ilija Stolica mogao da bude čovek koji će prekinuti dominaciju Crvene zvezde u srpskom fudbalu.

Mi očekujemo – očekivano! Sigurno ćemo svaku utakmicu izlaziti da pobedimo, sa našim principima, idejom i stavom, koji će pobrati simpatije prave publke. Tako će navijači dobiti mogućnost da gledaju ekipu sa zadvoljstvom. Sve ostalo ćemo ostaviti sa strane i ostati ponosni partizanovci. Osećam da sam došao u moju kuću, da služim po meri najvećih mogućnosti. Mogu da obećam navijačima želju da ih što pre vratimo na tribinu, sklonimo od raznih priča kojie štete našem Paritzanu, a to možemo odnosom prema dresu i kvalitetnom igrom. Tako će biti od prvog do poslednjeg dana.

Partizanu će tokom leta biti neophodne određene promene, dosta je fudbalera kojima ističe ugovor.

Grupa igrača je dugo u klubu, svesna obaveza Partizana i odnosa prema dresu. S druge strane, zahtevi i ideja igre će igračima olakšati pristup obavezama. Biću zahtevan i nemilosrdan u odnosu na te zahteve. Verujem da su igrači na to navikli. Ono što očekuju od sebe očekujem i ja od njih. Igrači su osnova svega. U kadru ima izuzetno kvalitetnih ima onih koji možda nisu pokazali sve što znaju, ima zadovoljnih, nezadovoljnih, zasićenih, ali i ima i naših ideja kako da tim osvežimo i unapredimo. U okvirima onog što možemo. Tu smo se direktor Iliev i ja poklopili. Komplikovan posao nas čeka. Ima dosta igrača sa kojima bi trebalo popričati, verujem da mogu da doprinesu Partizanu, kao što mislim da oni hoće da ostanu. Postoji koren ekipe koji je jasan, plus deca koja moraju da osete ambijent prvog tima na pripremama, što bih od srca voleo. Hteo bih po dva kvalitetna igrača na poziciji. Resto: naša deca, na kojoj baziramo egzistenciju kluba.

Ulog je nkad veći, titula nosi sa sobom vrednu nagradu, direktan plasman u Ligu šampiona.

– Jasno kao dan. Moram da služim klubu. A ja sam principijeln osoba, u obavezi prema klubu, navijačima, sebi i članovima svoje porodice. Zato je moj motiv ogroman. Obećavam da ćemo težiti ka pobedi, a šta će nam to doneti… Svaki trener ima osobenosti, ali je važna adaptacija na kadar. Imate igrače koji će oplemeniti model igre. Sigurno ćemo težiti ka dominaciji, dominaciji, dominaciji… Ne samo zbog atraktivnosti, nego psihologija i vaspitanje igrača Partizana to zahtevaju. Ne vidim kako drugačije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet