SerbianEnglish

Jovićev golgeterski njuh doneo tri boda na teškom gostovanju!

 Jovićev golgeterski njuh doneo tri boda na teškom gostovanju!

FOTO: FSS

Minimalna pobeda Orlova na gostovanju na severu Evrope.

Dinamična utakmica u ranoj fazi, ima ritma, fale konkretne šanse i završnice zanimljivih napada. Najbolju priliku u prvoj polovini igre u prvom poluvremenu imao je Klason, posle centaršuta po zemlji sa desne strane usled toga što se Milenković okliznuo našao se u idealnoj poziciji ali je srećom traljavo zahvatio loptu.

Ostatak poluvremena protiče u dominaciji Orlova koji su sve opasniji. Jović je izblokiran u poslednji čas, Milenković je bio zamalo kratak posle centaršuta Tadića iz slobodnog udarca sa desne strane. U jeku ofanzive ispala je odbrana Srbije kao iz voza, Klason je ostao u sjajnoj poziciji na petercu i poslao loptu pored gola.

Pred sam odlazak na pauze dva promašaja domaćina su kažnjena. U trećem minutu nadoknade Tadić je izveo korner sa leve strane, Pavlović je loptu poslao na peterac gde je Jović demonstrirao svoj golgeterski instinkt.

Povija se odbrana Švedske na početku drugog poluvremena, naši su agresivni i rival je pod pritiskom, ostaje žal za jednom situacijom kada se Lazović našao u odličnoj poziciji ali nije dobro šutirao. Oslobodili su se Šveđani pritiska ali iako su postali nešto opasniji nisu bili dovoljno konkretni, doduše, nije ni naš tim, iz jedne solidne pozicije Jović je poslao loptu nebu pod oblake. Vrlo brzo nakon toga usledio je konkretniji napad domaćin ali je i Augustinson loptu poslao preko prečke. Bilo je neprijatno u par navrata pred našim golom, nagovestili smo par interesantnih napada, pogotovo jedan kada je Milinković-Savić izblokiran, rezultat se nije menjao, ostalo je 0:1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet