SerbianEnglish

Grbović podržao odluku Partizana o istupanju iz KLS

 Grbović podržao odluku Partizana o istupanju iz KLS

FOTO: KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Nekadašnji košarkaš Partizana, a sada direktor Arene Goran Grbović, poručio je da razume odluku Partizana o napuštanju Košarkaške lige Srbije.

U saopštenju kluba vrlo jasno stoji. Osnovni razlog istupanja je bezbednost igrača i posetilaca. Ja sam protiv toga da se mečevi ne završavaju na sportskom terenu, ali mislim da derbi ne bi bio bezbedan. Odluka je takva kakva jeste, i to jer za mene u redu“, rekao je Grbović za “Informer”.

Potom se osvrnuo na eventualnu kaznu – ispadanje u treći rang takmičenja.

“Po pravilniku Partizan bi trebao da ode dva ranga niže. Baš me interesuje kako će to da izgleda i ko će biti taj ko će potpisati da će Partizan igrati u nižem rangu. A, što se tiče Partizana, to njima savršeno odgovara da razvijaju svoje juniore. Ja već odavno mislim da je KLS bezvredno takmičenje. Ako ima 12 ekipa po 15, 16, igrača, a ne možete da nađete jednog jedinog igrača za ABA ligu od tih 180, da igra ni u najgorem timu lige, to nešto ne valja”.

Na kraju, govorio je i o potencijalnom problemu ABA lige.

Nije se predvidelo ni u jednom trenutku da će se ABA raspasti, jer će Crvena zvezda i Partizan igrati zajedno u Evroligi. Kakav će onda smisao imati ABA liga. Imate primer u Grčkoj gde Olimpijakos zbog neigranja protiv Panatinaikosa u finalu njihovog plej-ofa igra drugu ligu, ali bez obzira na to igra Evroligu“, predviđa i Grbović raspad regionalnog takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet