SerbianEnglish

Jovanović: Ukoliko želimo da igramo sa Zvezdom, moramo da budemo jako dobri 40 minuta u radnim zadacima

 Jovanović: Ukoliko želimo da igramo sa Zvezdom, moramo da budemo jako dobri 40 minuta u radnim zadacima

FOTO: Mega/Ivica Veselinov

Mega je izašla kao pobednik iz prethodne runde plej-ofa košarkaške lige Srbije i izborila se za pravo da odmeri snage sa Crvenom zvezdom u polufinalu.

– Posle duže pauze od završetka preliminarnog plej-ofa u kome smo u konkurenciji osam ekipa osvojili prvo mesto, time smo obezbedili učešće u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige. Sam taj preliminarni plej-of u kome odigrali šest utakmica nam je dosta koristio ozbirom na sve promene koje smo imali u timu, i u kome smo dostigli određen nivo uigranosti. U polufinalnu seriju ulazimo sa timom Crvene zvezde koja je pre nekoliko dana završila veoma zahtevnu finalnu seriju ABA lige sa Partizanom. Crvena zvezda je sastavljena od veoma kvalitetnih domaćih igrača i to je njihova glavna snaga. Sigurno je da tu moraju da se pomenu Kalinić koji je najbolji igrač tima, zatim Davidovac, Dobrić koji igraju jako dobro, Luka Mitrović koji posle povratka iz inostranstva u Zvezdu igra svoju najbolju košarku, kao i Markovića koji je doneo Zvezdi preko potrebno iskustvo. Stranci koji su u timu su dosta kvalitetni i svojim igrama doprinose rezultatima tima. Pre svega bih izdvojio Ivanovića i Holinsa. Zvezda je tim već dugi niz godina gaji odbrambeni stil, u većini slučajeva dozvoljavaju mali broj postignutih poena svojim protivnicima, igraju fizički na obe strane terena sa dosta kontakta. Samim time, ukoliko želimo da igramo sa Zvezdom, moramo da budemo jako dobri 40 minuta u radnim zadacima, pre svega mislim na trčanje u oba smera, i građenje koša, kao i da u svakom trenutku odgovorimo na njihov kontakt.

Borbu i maksimalno zalaganje obećava Simon Ružencev.

– Sledeći izazov za nas je Crvena zvezda, aktuelni šampion ABA lige. Sigurno je da će to biti teška serija za nas jer su oni veoma kvalitetan i iskusan tim, ali mi ćemo pokušati da se borimo i da damo sve od sebe, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet