SerbianEnglish

Orlovi posle pet setova slomili Gaučose!

 Orlovi posle pet setova slomili Gaučose!

FOTO: FIVB

Druga pobeda Srbije u Ligi nacija – 3:2 (25:16, 25:18, 17:25, 12:25, 15:6).

Poraz od Francuske je Kolakovićeva četa očigledno brzo zaboravila s obzirom na to kako je izgledala u uvodnoj deonici. Od prve sekunde Srbija sigurno gradi vođstvo, Argentina je konstantno barem u minimalnom zaostatku da bi furioznom završnicom naš tim poveo.

Drugi set imao je sličan tok kao prvi. Argentinci su parirali samo u ranoj fazi, ovog puta su naši brže došli do velike prednosti i potpuno razbili protivnika te rutinskom igrom priveli set kraju i duplirali vođstvo.

Očigledno su prva dva seta uljuljkala Kolakovićev sastav s obzirom na to šta su prikazali u naredna dva. Argentina je nametnula strašan ritam, u jednom trenutku se činilo da samo jedan tim postoji na terenu i bilo je jasno da se rival neće tako lako predati.

To se potvrdilo u četvrtom. Vrlo brzo Gaučosi su nametnuli tempo, tukli iz svih oružja, nismo imali adekvatan odgovor, baš naprotiv, izgledao je naš tim kao razbijena vojska.

Srećom, sve se vratilo na staro u taj-brejku. Dva na ovaj način izgubljena seta bili su šamari otrežnjenja, Srbija je igrala na nestvaran način od početka odlučujćeg, u jednom trenutku vodila i sa 11:2, rival je morao da položi oružje.

Miran Kujundžić je sa 14 poena i danas bio najefikasniji u našem timu, Dušan Petković i Pavle Perić su osvojili po 12. Lučijano Palonski je osvojio 18 na drugoj strani, Bruno Lima 16. Naredni meč Orlovi igraju sutra od 19 časova, protivnik će biti Nemačka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet