SerbianEnglish

Zvezda pregazila Megu u prvoj utakmici polufinala!

 Zvezda pregazila Megu u prvoj utakmici polufinala!

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Crveno-beli zatrpali koš rivala – 114:78 (33:15, 25:24, 31:17, 25:22).

Holins je dobro počeo meč, izjednačen početak, obe strane dobro izledaju timski na početku. Raspoložen je Simanić, Mega parira domaćinu koji uglavnom ima blagu prednost, u dva navrata i plus pet. Na scenu je stupio Ivanović koji je očas posla udaljio crveno-bele, dve trojke, jedna pod faulom i Jovanović mora da traži tajm-aut. Cerovina na kratko prekida niz, pa sledi novi koji je trajao do kraja prve četvrtine – 33:15.

Raspucao se Rudan po povratku na teren, gosti su bolji rival u ovom periodu ali to ne utiče previše na vođstvo Zvezde, baš naprotiv, iskočio je Marković i ponovo udaljio rezultatski crveno-bele. Uspela je Mega da napravi seriju 8:0 i preprolovi zaostatak ali domaći tim u svakom trenutku ima odgovor, pre svega trojke Ivanovića. Sem što je uspela na kratko da priđe na jednocifreni zaostatak Jovanovićeva ekipa ne može ništa do kraja poluvremena – 58:39. Neverovatni Ivanović je postigao već 21 poena, među gostima je Rudan najefikasniji sa devet.

Svi pogađaju sa distance u domaćem taboru, u nastavku su vezali četiri trojke i prednost raste. Apsolutno nikakav odgovor nema Mega, štaviše, već sada je jasno da im se sprema rezultatska katastrofa ako Zvezda ne povuče ručnu – 89:56.

To za sada nije slučaj, Zvezda nastavlja da gazi i na polovini igre pala je stotka, trojka Simonovića na asistenciju Markovića. Radonjić odavno već koristi priliku da podeli minutažu i osveži igrače, namera je da se posle naporne sezone serija što pre reši, ovde samo čekamo konačan rezultat.

Što se tiče pojedinaca, Ivanović je meč završio sa 25 poena uz šest asistencija, Dobrić ih je postigao 16 uz sedam skokova, Marković je imao dabl-dabl učinak, 14 poena i 11 skokova. Ružencev je u ekipi Mege bio najefikasniji sa 16 poena uz šest skokova, Uskoković nije bio dvocifren sa poenima ali treba pomenuti deset asistencija protiv matičnog kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet