SerbianEnglish

Održana sednica Saveta za razvoj eSporta u Srbiji

 Održana sednica Saveta za razvoj eSporta u Srbiji

FOTO: EBL liga

U sredu, 8. juna u Vladi Republike Srbije održana je prva sednica Nacionalnog saveta za razvoj eSporta u Srbiji.

Uz podršku Kabineta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić formiran je Nacionalni savet za razvoj eSporta u Srbiji.

Industrija eSporta i gejminga je u ekspanziji u čitavom svetu, a naša zemlja je prepoznala šansu da se pozicionira kao lider u ovom delu Evrope. Cilj je da aktivnosti i implementacija strategije doprinesu daljem ekonomskom jačanju Srbije, i stimulišu dalji razvoj visokotehnološkog preduzetništva, digitalizacije i IKT sektora, što će privući investicije u novim i naprednim industrijama kao što je eSport.

Istaknuto je da je potrebno raditi i na razvoju novih programa edukacije i dodatnog usavršavanja u oblasti eSporta i gejming industrije. Očekuje se da dalji razvoj ekosistema eSport industrije ojača ekonomiju Srbije privlačenjem više međunarodnih kompanija, ali i igrača, zatim, generisanjem prihoda za privatni i javni sektor i održavanjem više međunarodnih sportskih događaja u našoj zemlji, kao i otvaranje novih radnih mesta.

Podsećamo, Crvena zvezda od 2017. ima svoju eSport sekciju, a osnivanjem eSport sekcije Partizana od nedavno imamo i “večiti” derbi u ovim takmičenjima. Samim tim sigurno je da će ova vest biti od velikog značaja za crveno i crno-bele.

3 Comments

  • Konačno da i naši idu u korak s vremenom

  • Velika stvar, nadam se najavljenom esport selu u Srbiji

  • I ovde se zna kome ce ici veci deo kolaca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet