SerbianEnglish

Šotić: Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i da prezentujemo našu državu na najbolji mogući način

 Šotić: Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i da prezentujemo našu državu na najbolji mogući način

FOTO: RSS

Srbija u podmlađenom sastavu putuje na Mediteranske igre u Alžiru, cilj selektora je da isproba neke nove igrače i neke reprezentativce u drugačijim ulogama.

– Ovo je lepa prilika, pogotovo za dosta momaka koji su prvi put kod na okupljanju seniorske reprezentacije i prvi put rade sa selektorom Đeronom. Ima nas nekoliko koji smo imali priliku da sarađujemo sa njim i prošli smo ciklus i kroz kvalifikacije i kroz Evropsko prvenstvo. Na nama je da ponesemo teret i prenesemo iskustvo, da mlađim momcima olakšamo samu adaptaciju i pripreme za Mediteranske igre. Takmičenje samo po sebi je kvalitetno, dobra je prilika za sve nas i naravno za Srbiju, da se borimo za što bolji rezultat, za što više pobeda, za što bolji osećaj kada branimo naš grb. Naravno da je cilj medalja, dosta toga treba da uradimo kako bismo taj cilj ostvarili i pružićemo svoj maksimum kako bismo se dobro pripremili.

Jedan od onih koji spadaju u drugu grupu je upravo Mladen Šotić.

– Drugačije je kada sam u jednoj ovako mladoj ekipi ja sa 27 godina drugi najstariji posle Ivana Popovića. Verujem da će svaki igrač koji je prvi put ovde i u jednom ozbiljnijem sistemu rada da ponese dosta dobrog iskustva. Takođe, nadam se da će sa zadovoljstvom završiti ovo takmičenje i da će stečeno iskustvo poneti u svoje klubove. Ovo je prilika da se nametnu i ponovo nađu na spisku reprezentacije, da se cela baza proširi i da pokažemo da Srbija takođe može da razvija svoje talente.

Sa rivalima baš i nema nepoznanica.

– Sigurno je da afričke reprezentacije dolaze u punim sastavima kako je najavljeno, jer se pripremaju za prvenstvo Afrike. Naravno, tu je i Italija koja je sa Slovenijom igrala egal utakmicu u baražu za Svetsko prvenstvo. Zatim selekcija Slovenije koja dolazi sa nekim mlađim igračima, veoma talentovanim. Sigurno je da će biti dosta ujednačenih utakmica, neće biti lako, verujem da se Egipat izdvaja kao favorit jer su u poslednjih nekoliko godina u vrhu svetskog rukometa. Smatram da će o plasmanu u prve dve ekipe odlučivati nijanse.

Šotić nije prvi put na ovom takmičenju.

– Imao sam priliku da budem u Taragoni 2018. godine i bilo je veoma lepo iskustvo. Ceremonija otvaranja je bila veoma lepa recimo, biće dobro da momci prođu kroz sve to i da dožive ovakvu sportsku manifestaciju. A što se samog takmičenja tiče, želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i da prezentujemo našu državu na najbolji mogući način.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet