SerbianEnglish

Golgeteri raspoloženi, naši malo više, Srbija uradila veliki posao na startu takmičenja!

 Golgeteri raspoloženi, naši malo više, Srbija uradila veliki posao na startu takmičenja!

FOTO: VSS/Slobodan Sandić

Defini savladali Amerikance i napravili veliki korak ka prvom mestu u grupi – 13:17 (5:5, 2:3, 3:3, 3:6).

Kad se sve sabere i analiizira, Srbija je na startu Svetskog prvenstva odigrala – dovoljno. Pokazao je podmlađeni sastav i mane, probleme, ali i vrline i potencijale. Ljutio se Savić, burno reagovao, pogotovo zbog igre u odbrani, dugo je trebalo da se taj segment upristoji. Kanonada na obe strane u uvodnoj deonici, igra se gol za gol, Mandić i Strahinja Rašović diktiraju tempo s naše strane. Ipak, jurili smo Amerikance konstantno da bi Rašović i Radulović osigurali prednost na polovini igre – 7:8.

Odbrana je zaigrala pristojnije posle velikog odmora, posle četiri minuta nastavka imali smo tri gola prednosti zahvaljujući pomaku u igri i predvođeni Lukićem. Meč nije tu prelomljen, rival se vratio na samo gol zaostatka ali se ispostavlja da je to bio poslednji trzaj, novi nalet Delfina sasekao je sve nade Amerikancima.

Ova pobeda skoro pa garantuje prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. Ako sve bude po planu i Srbija opravda ulogu apsolutnog favorita protiv Australije i Kazahstana biće i vremena da se u periodu dok druge selekcije igraju osminu finala poradi na problemima u igri.

SAD: Veinberg, Dod 2, Vavić, Gruvel, Daube 1, Ehrhard 1, Halok 2, Vudhed, Boven 4, Stivenson 2, Farmer, Irving 1, Holand. Selektor: Udovičić.


SRBIJA: Dobožanov, Mandić 4, Subotić 2, Ranđelović, Lazić, Vico 2, S. Rašović 3, Lukić 3 Jakšić, Radulović 2, Drašović 1, V. Rašović, Mitrović

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet