SerbianEnglish

Amerikanci nastavili niz nepobedivosti protiv naše reprezentacije

 Amerikanci nastavili niz nepobedivosti protiv naše reprezentacije

FOTO: FIVB

Njihova peta pobeda u Ligi nacija je naš treći poraz – 1:3 (24:26, 25:23, 23:25, 20:25).

Naši su nešto bolje otvorili uvodni set ali se brzo ušlo u borbu poen za poen. Niko od rivala nije uspevao da napravi značajniju prednost sem jedne situacije kada su Amerikanci imali plus tri, ušlo se u egal završnicu u kojoj su oni bili koncentrisaniji u ključnim momentima.

Drugi period obeležila je blaga dominacija američke selekcije koja je bila u konstantnom vođstvu u prvoj njegovoj polovini da bi u nastavku zamenili uloge. Sigurna igra naših koji su napravili niz poena, preuzeli blago vođstvo i održavali ga do kraja seta.

Treći set je bio još izjednačeniji od prva dva, na našu žalost ponovo sa koncentracijom rivala u samom finišu. Četvrti su Amerikanci rano prelomili, stekli sigurno vođstvo i rezultatsku distancu održali do završetka susreta. Sada imaju maksimalnih pet pobeda, naši dve uz tri poraza, naredni meč ih očekuje već sutra, protiv Brazila.

Najviše poena kod naših osvojio je Aleksandar Atanasijević, 20, Pavle Perić 16. Među protivničkim igračima izdvojio se Ti Džej Falko sa 25 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet