SerbianEnglish

Pešić: Ovo je poziv za sve koji su ovde, ali i one koji nisu ovde, moramo da zbijemo redove

 Pešić: Ovo je poziv za sve koji su ovde, ali i one koji nisu ovde, moramo da zbijemo redove

FOTO: FIBA

Poraz od Belgije je blago rečeno neprijatan, Srbija takmičenje u ovoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo završava na trećem mestu i znatno je sebi umanjila šanse za plasman.

Naša situacija je bila vanredna i pre ovog prozora. Ništa se nije promenilo. Znam gde se nalazimo. Biće teško sigurno. Pričao sam to i pre početka ovog prozora. Ne možemo da računamo na sve igrače, da ne kažem na najbolje. Imamo nedovoljno vremena za pripreme, to se videlo večeras. Bilo je dobrih stvari, bilo je i grešaka igrača i grešaka trenera. To je sastavni deo igre. Nismo imali kontinuitet i to se vidi na mečevima.

Selektor glavni deo krivice za ovakav ishod vidi isključivo u nedostatku kontinuiteta.

Možda to neko može bolje od mene, ali ja bolje od ovoga ne mogu. Možda sam i ja morao da više tražim odgovornost tokom utakmice, da pozovem da igrači igraju nešto drugo u napadu, ali to je to. Nisam toliko loš trener, ali jednostavno kontinuitet nemamo. Belgija je dugo zajedno, nije to Španija ili Francuska, ali ta uigranost, to Belgija ima. Mi to nemamo. Čestitam im, zasluženo su pobedili. Pokazali su veliku dozu samopouzdanja. Pokušali smo da velikom angažovanosti igrača da komenzujemo neuigranost, nije nam uspelo. Moramo da vidimo kako ćemo dalje. Moramo svi zajedno da razmislimo. Svi koji su ovde i svi koji nisu ovde. Ne možemo da izađemo na teren i da pobedimo jer smo Srbija. Videli ste sa kakvim samopouzdanjem igrali Belgijanci.

Srbiji će biti potrebno šest pobeda u narednoj rundi kvalifikacija ne bi li se plasirala na svetsku smotru.

Nikada nije gotovo, nismo više nismo najbolji na svetu. Sada moramo da shvatimo da je potreban kontinuitet. Ovo je poziv za sve koji su ovde, ali i one koji nisu ovde, moramo da zbijemo redove. Mi sada svaku utakmicu moramo da pobedimo. Treba se pripremiti za to. Duže ćemo raditi kako bismo se pripremili. Prvo jeda utakmica pa druga, moramo tako da razmišljamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet