SerbianEnglish

Urošević: Borba tek počinje i biće žešća nego prošle godine

 Urošević: Borba tek počinje i biće žešća nego prošle godine

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Tokom pripremnih utakmica u Sloveniji, kao i onoj u Gracu protiv Fenerbahčea, kapiten Partizana je bio Slobodan Urošević, u odsustvu Saše Zdjelara, a levi bek crno-belih je govorio za klupski sajt da je to velika čast za njega.

“Pre nekoliko godina, jedan od igrača je rekao da smo mi svi ‘nosači trake’, a da je samo jedan kapiten – Saša Ilić! I to je, zaista, tako. Čuvamo uspomenu na to i izuzetno poštujemo svakog saigrača, bilo da je dete Partizana ili svojim zalaganjem i borbenošću to pokazuje. Dok Zdjelar nije bio među starterima, traka je bila kod mene i svakako je ponos nositi je“, rekao je Urošević.

Ekipa iz Humske 1 počinje sezonu u dosta promenjenom sastavu, tu je novi trener, a velika promena se dogodila i u igračkom kadru, klub su napustila čak deset fudbalera.

“Napravljen je ogroman rez! Došli su i novi šef stručnog štaba, nekoliko novih igrača, a ujedno su i novi taktički zahtevi. Kako je desetorici igrača istekao ugovor, uz decu iz naše škole, mogu reći da sam zadovoljan time šta smo pokazali, uz naravno želju da dobijemo još pojačanja da bismo bili pravi. Ljuba Fejsa je ove sezone pokazao zašto je došao u Partizan i kakva je igračka veličina, dok su se Andrade, kao Filipović, za svega nekoliko utakmica odlično uklopili u tim. Nije to nekada lako, nekima je bilo potrebno i nekoliko meseci. Tu su i deca iz naše škole koja su pokazala maksimalnu želju na terenu“

Standardan levi bek Partizana najavio je još veću borbu ove sezone, jer prvo mesto u prvenstvu vodi direktno u Ligi šampiona, ali je napomenuo da im je za tako nešto potrebna podrška sa tribina.

“Očekuju nas, u prvih nekoliko kola, nezgodna gostovanja i put koji nikada nije lak, kao što je Ivanjica u prvom kolu, ali navikli smo. Prošle godine smo osvojili 98 bodova, došli do 1/8 finala Lige konferencije, ali je nedostajalo to ‘nešto. A to ‘nešto’, osim malo sportske sreće, je upravo podrška sa tribina. Jer, koliko god njima bilo teško, nama je duplo teže u neprekidnoj borbi. Nadam se da će biti uz nas na svakoj utakmici! Ove godine je ulog još veći jer prvak ide direktno u Ligu šampiona, tako da borba tek počinje i biće žešća nego prošle godine“, izjavio je Urošević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet