SerbianEnglish

Bivši potpredsednik Partizana EKSKLUZIVNO za TeleSport: Moja podrška u ovakvoj situaciji ide protivkandidatu!

 Bivši potpredsednik Partizana EKSKLUZIVNO za TeleSport: Moja podrška u ovakvoj situaciji ide protivkandidatu!

FOTO: Printscreen

Približava se polako vreme izbora u SD Partizan. Dvojica kandidata su u igri, a radi se o Miloradu Vučeliću i Ostoji Mijailoviću. Vučelić je već duže vreme predsednik sportskog društva, kao i fudbalskog kluba. Mijailović je s druge strane već pet godina predsednik košarkaškog kluba. U vezi sa tim, naš portal je kontaktirao bivšeg potpredsednika FK Partizana i člana upravnog odbora sportskog društva – prof. dr Vladimira Vuletića. U ekskluzivnom intervjuu za naš portal, Vuletić je otkrio detalje prethodnih skupština, kao i šta bi se desilo u slučaju promene vlasti.

Mislim pre svega da je aktuelni predsednik zloupotrebio svoju funkciju još pre tri godine, kada mu je istekao period na koji je biran. Ja sam ga tada službeno obavestio o tome da mu ističe mandat kao potpredsednik fudbalskog kluba i kao član upravnog odbora JSD Partizan. Nakon tog mog obaveštenja on je pokušao da me odstrani iz kluba. U takvim okolnostima, imate situaciju da neko sve što čini, čini na način na koji upodobljava zakon i statum svojim potrebama, pa funkcioniše na principu “Sa prijateljima prijateljski, a sa neprijateljima zakonski”, ali po onom zakonu koji on sprovodi na delo. Shodno tome možete samo zamisliti kakva je situacija danas u fudbalskom klubu, kao i celom sportskom društvu. Mi danas imamo situaciju u kojoj se volšebno, u roku koji je apsolutno nejasan, posle tri godine ćutanja zakazuje nekakva skupština u hitnom intervalu za ponedeljak. To je standardni manir i mehanizam uprave koja je prošle godine oragnizovala dve skupštine fudbalskog kluba, bez da iko zna išta o njihovom održavanju. Tu je uključena i izborna skupština u januaru 2020. godine, bez da je iko od članova skupštine išta znao o njenom održavanju i odlukama. Mi smo u situaciji da je volja vlasti jednoga čoveka koji ima 74 godine u tom pogledu takva da, kao kralj Čarls III, četverogodišnji uzurpirač zakona pokušava da dobije novi mandat za predsednika, koji ustvari, da zlo bude gore, dolazi nakon tri godine potpuno nelegalnog vođenja. Kada bismo govorili o zakonskim normama, on bi shodno tome prema statutu bio isključen iz SD Partizan.

Što se tiče protivkandidata, Ostoje Mijailovića, Vuletić ističe da ga poznaje, te da njegova podrška ide ka predsedniku košarkaškog kluba.

Poznajem protivkandidata, bio je član UO FK Partizana, sada je predsednik KK Partizana. Moram da kažem jednu stvar koja će izgledati čudno. Ako je ovde pitanje da li treba podržati jednu situaciju u kojoj se posmatra i poteže nezakonitost kao zakonitost, neprincipijalnost kao principijalnost i konačno ako se posmatra ako je volja jednog čoveka bitnija od volje statuta i zakona, onda smatram da moja podrška i moje simpatije idu ka protivkandidatu.

Mijailović je u današnjem intervjuu otkrio da ima podršku 70% članova sportskog društva, ali Vuletić ističe da nemaju svi klubovi isto pravo glasa.

Što se tiče glasanja, pravo glasa bi imali svi klubovi JSD. Ipak, ne nosi svaki klub isti broj glasova. U statutu je tačno određeno koji klub koliko glasova nosi (FK 12, KK 7, OK 5 itd…).

Eventualnom promenom vlasti na vrhu sportskog društva Partizan, novi predsednik bi imao pravo da promeni i aktuelno rukovodstvo u fudbalskom klubu, koje se u poslednje vreme našlo na meti navijača.

Ukoliko bi protivkandidat uspeo da pobedi aktuelnu upravu, on bi formirao upravni odbor JSDP. Taj novoformirani UO bi mogao da na osnovu obrazloženog predloga predsednika JSD uvede privremene mere u FKP. Na osnovu tih mera mogla bi da bude uvedena privremena uprava, koja bi mogla da funkcioniše najdalje do šest meseci. Tada bi se prešlo na organizaciju izbora za sve organe uprave fudbalskog kluba Partizan“, istakao je bivši potpredsednik Partizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet