SerbianEnglish

Čelsi najveći trošadžija ovog leta

 Čelsi najveći trošadžija ovog leta

FOTO: Chelsea

Prvih pet potrošača premijerligaši.

Iza nas je leto velikih transfera i uzbudljivih trka za potpise kakvo dugo ne pamtimo. U tome je prednjačio Čelsi, novi vlasnik je u nameri da ojača tim u smislu bliže i dalje budućnosti uložio 227 miliona evra. Najviše novca potrošeno je na dolazak Veslija Fofane (80,4 miliona), Marka Kukurelje (65,3 miliona), Rahima Sterlinga (56,2 miliona) i Kalidua Kulibalija (38 miliona). To nije pomoglo na početku sezone, Plavci nisu dobro ušli u takmičenja, sve je kulminiralo promenom trenera.

Sa milion evra manje potrošenih ovog leta, drugi na listi je Mančester Junajted. Dugo su Crveni đavoli bili i na neki način pasivni, dva uvodna poraza u Premijer ligi naterali su ih na reakciju. ista je usledila u vidu 95 miliona evra uloženih u transfer Entonija i 70,65 miliona za dolazak Kazemira, listu velikih transfera zatvara kupovina Lisandra Martineza za 57,37 miliona.

Uloženih 164 miliona evra u pojačanja na treću poziciju stavlja Vest Hem. Ni Čekićari nisu dobro počeli sezonu ali se nadaju da će sve doći na svoje kada tim sa dosta novajlija od kojih su većina projektovan starteri bude uigran. Pogotovo se to odnosi na najnovije i u istoriji kluba najskuplje pojačanje, za skoro 43 miliona fiksne sume dovedenog Lukasa Paketu, na listi ga ovog leta 36 miliona plaćeni Đanluka Skamaka i milion manje plaćeni Najif Aguerd.

Iznenađenje prelaznog roka je Notingem. Povratnik u elitni rang engleskog fudbala doveo je ovog leta 22 nova fudbalera, i to ako ne računamo one koji su kupljeni pa prosleđeni na pozajmice, pre svega Olimpijakosu. Sve zajedno koštalo je Šumare 155 miliona evra, najskuplje akvizicije su Morgan Gibs-Vajt (29,5 miliona), Taivo Avonji (20,5 miliona) i Neko Vilijams (20 miliona).

Na petom mestu je Njukasl koji nije previše kupovao ali je na transfer tri igrača i otkup još jednog potrošio 136 miliona evra. Oboren je klupski rekord kupovinom Aleksandera Isaka za 70 miliona evra, Sven Botman je plaćen 37 miliona a Nik Poup 11,5 miliona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet