SerbianEnglish

Ćavi nije odustao od Meksikanca

 Ćavi nije odustao od Meksikanca

FOTO: Printscreen

Novi pokušaj u januaru.

Fantastičan posao odradila je Barselona u ovom prelaznom roku. Robert Levandovski je već postao vođa tima, Rafinja velika snaga, Žil Kunde je oslonac na dve pozicije. Andreas Kristensen je imao određene probleme ali nema sumnje da će biti veliko pojačanje, polako se u ritam uvodi Frank Kesi, to će uskoro biti slučaj i sa Markosom Alonsom.

Najviše peripetija u letnjem Belroku bilo je oko pozicije desnog beka. U jednom trenutku Katalonci su imali dva sjajna rešenja u ruci, do kraja leta su ostali bez oba. Najpre je propao maltene dogovoreni dolazak Nusera Mazrauija koji se odlučio u poslednji čas za Bajern nakon razgovora sa ljudima iz redova nemačkog šampiona. Dugo i strpljivo se čekalo na odluku Sesara Aspilikete koji je izrazio želju da se preseli na Kamp Nou i to saopštio svima u Čelsiju. Nisu Plavci odustali od svog kapitena, na kraju su ga i ubedili da ostane na Stamford bridžu i potpiše novi ugovor.

Tragalo se dugo za novim rešenjem, vagalo, interesovalo za nekoliko opcija. Huan Fojt i Tomas Menije ostali su nedostupni, situacija je postala goruća kada se Seržinjo Dest odlučio da pojača Milan. Moralo je hitro da se reaguje i kao kratkoročno rešenje došao je Hektor Beljerin nakon što je postigao dogovor sa Arsenalom oko raskida ugovora.

Drugi igrač bio je želja Barselone kao neko ko bi mogao da bude oslonac na duže staze. U pitanju je Džulijan Arauho, 21-godišnji desni bek za koga je Los Anđeles Galaksi odbio ponudu u zadnjim danima prelaznog roka. Fabricio Romano nam donos informaciju da Ćavi i uprava nisu odustali od Meksikanca, Katalonci će pratiti situciju oko njega i pokušati ponovo da reaguju već u januaru i pobede konkurenciju koja ga takođe prati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related post

Admiral Bet